Almassora licita per 800.000 euros un servei extern per a accelerar obres públiques

Almassora licita per 800.000 euros un servei extern per a accelerar obres públiques
28/09/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora ha tret a licitació l’acord marc per a la contractació per valor de 800.000 euros de serveis d’assistència tècnica al departament d’Urbanisme per a descongestionar la càrrega provocada pels programes FEDER i Edificant. Aquest concurs públic permetrà avançar durant quatre anys els projectes pendents després de l’increment de treball pel pla d’infraestructures educatives de la Generalitat i les obres cofinançades per la Unió Europea, entre altres activitats. El termini de presentació d’ofertes venç el 21 d’octubre.

L’acord inclou l’assistència tècnica en un departament que ha vist “considerablement incrementades” la feina de casa després de l’obtenció de 5.000.000 euros de la Unió Europea al juliol de 2017 i l’adhesió al programa Edificant al novembre del mateix any. Per això, el contracte té una vigència de quatre anys i afecta a la totalitat de serveis municipals del departament d’Urbanisme: arquitectura, enginyeria, planificació urbana, ciència, tecnologia, paisatgisme i assajos i anàlisis tècniques.

D’aquesta manera, l’acord marc contractarà, entre altres, la redacció de documents i treballs tècnics, el control i seguiment d’obres municipals, l’assistència tècnica per a l’impuls d’actuacions urbanístiques i el suport en la consecució de subvencions o ajudes públiques. Segons el plec de condicions, l’Ajuntament podrà encarregar documents íntegres o bé suport per a la redacció d’aquests en els aspectes que considere a través dels dos lots en què es divideix l’acord marc: treballs relacionats amb obres d’edificació i treballs relacionats amb obra pública.

“Reivindicar la construcció o reforma de diversos centres educatius i desenvolupar totes les obres cofinançades per la Unió Europea, com a carrils bici, la conversió en zona de vianants de la Vila o la creació de la pantalla verda del Serrallo ha suposat un increment en la càrrega de treball d’aquesta administració que hem de gestionar eficaçment per a no perdre les subvencions i accelerar les obres”, segons l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí.

Així, la contractació externa de serveis permetrà descongestionar les tasques de gestió administativa pròpies del personal de l’oficina tècnica municipal, que ha sumat a la seua labor habitual la càrrega extra de tasques en projectes d’edificació, d’instal·lacions i d’obra civil, sobretot per les ajudes de caràcter local, autonòmic i estatal i després de la concessió dels programes Edificant i FEDER.

De fet, aquest contracte no suposa un compromís concret de despesa ni genera una obligació econòmica per a l’Ajuntament, sinó que es produirà en ocasió de l’adjudicació de contractes derivats i que estaran cofinançats per la Unió Europea. El propi departament decidirà en quins casos necessita suport extern per a recórrer a la contractació dels gabinets que formen part de l’acord marc.
AddThis Sharing Buttons
Share to Facebook

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari