Almassora activa el pagament de 532.000 euros de la sentència per la gestió urbanística de 2013

Els fons provenen d’un préstec per a evitar desatendre els projectes previstos per a 2021

Almassora activa el pagament de 532.000 euros de la sentència per la gestió urbanística de 2013
09/09/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha activat el tràmit per al pagament de 532.399,3 euros de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que obliga a adobar uns terrenys amb accés des del carrer Cabanes. L’expedient de modificació de crèdit aprovat al juliol per la corporació ha entrat en vigor després que el TSJ estimara el recurs contenciós administratiu dels propietaris.

Cal recordar que els amos de la parcel·la situada en els voltants de l’IES Álvaro Falomir van instar l’Ajuntament a iniciar l’expropiació l’any 2013 i, davant el silenci administratiu del llavors equip de govern del Partit Popular, va ser el jurat Provincial d’Expropiació Forçosa el que va resoldre la quantia a pagar pel consistori.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha indicat que l’administració local ja va abonar 308.755,78 euros amb càrrec al pressupost municipal de 2017 per aquest litigi i, de nou, “els veïns hem de fer front ara a una altra despesa per a pagar la totalitat marcada pels tribunals per aquesta parcel·la al costat de l’institut de Boqueres”.

En concret, es tracta d’uns terrenys de 3.729 metres quadrats qualificats com a sòl dotacional docent pels quals la propietat va reclamar 3.223.845,36 euros en 2015, després que l’Ajuntament d’Almassora ignorara la seua obligació d’expropiar, segons marca la legislació valenciana.

Malgrat que el procés no està tancat i el consistori ha presentat recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, el ple del consistori es va veure obligat aquest estiu a aprovar la modificació de crèdit per a reservar aquests fons i així garantir el compliment de la sentència en cas de no prosperar el recurs municipal.

La suma aportada en la sessió plenària del mes de juliol pel consistori prové d’un préstec amb l’objectiu de fer front a les obligacions judicials sense desatendre cap dels projectes previstos per a l’exercici actual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari