Almassora activa el nou servei de voluminosos porta a porta

El veïnat no podrà traure estris al carrer fins que el camió passe a recollir-los

Almassora activa el nou servei de voluminosos porta a porta
13/11/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora i l’empresa FCC activaran el 5 de desembre el nou servei de recollida de voluminosos porta a porta amb la novetat que la ciutadania no podrà traure prèviament els estris al carrer. El servei de recollida avisarà a la seua arribada al domicili i serà llavors quan la persona interessada retire el mobiliari. L’objectiu passa per garantir una imatge més neta de la ciutat en un moment en què la COVID-19 obliga a incrementar la higiene.

Així ho van acordar aquest dijous els responsables del servei, l’inspector, la tècnic de Medi Ambient i el regidor de Gestió de residus, Javier Martí, en la reunió presidida per l’alcaldessa, Merche Galí. El protocol per a sol·licitar la recollida gratuïta es manté per a les persones usuàries amb el mateix telèfon (964216134). Com de costum, han de cridar per a facilitar la seua adreça i indicar els voluminosos -fins a set- dels quals pretenen desfer-se de manera neta, però a partir del 5 de desembre sempre en dissabte.

El canvi de la data de dilluns a cap de setmana facilitarà que les persones usuàries entreguen personalment els estris als operaris del servei d’FCC. D’aquesta manera, l’entrada en vigor d’aquest servei prohibirà que els voluminosos s’acumulen a la porta del domicili sol·licitant fins que passe el camió de recollida i suposarà l’obertura d’expedients sancionadors als qui incomplisquen la nova normativa.

Tal com ha indicat l’edil, el compromís ciutadà cap a la neteja de la via pública ha de reforçar-se en aquests moments en els quals “garantir la higiene és prioritari per a evitar contagis de coronavirus” i ha recordat que el telèfon 671278001 continua operatiu perquè qualsevol veí avise si és testimoni d’aquesta mena d’infraccions “que paguem tots amb els nostres impostos”.

Illes de contenidors

D’altra banda, la reunió mantinguda a l’Ajuntament d’Almassora va servir per a establir la nova disposició de contenidors en illes. Amb la reconfiguració, que reunirà en un mateix espai sempre que siga possible tots els tipus de residus, consistori i empresa pretenen afavorir el reciclatge. A més, aquestes illes incorporaran els futurs contenidors de recollida de residus orgànics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari