Almassora activa el visor pressupostari per a mostrar a la ciutadania la seua contribució

Almassora activa el visor pressupostari per a mostrar a la ciutadania la seua contribució
17/01/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha activat el visor pressupostari, una eina interactiva per a facilitar les consultes econòmiques de la ciutadania. La pàgina web municipal inclou ja un apartat que permet als usuaris accedir de manera àgil a tots els apartats vinculats amb els comptes municipals per a afavorir la transparència i que coneguen de primera mà, entre altres, a què es destinen els seus impostos.

La prova pilot del visor, disponible en www.almassora.es, recull les dades del pressupost 2020. Els tècnics municipals bolcaran totes les partides del nou cicle econòmic en les pròximes setmanes per a actualitzar els resultats, concordes a 2021. Els internautes obtindran així la informació pressupostària de manera àgil i atractiva, “allunyada de la burocràcia tradicional dels expedients econòmics, a vegades incomprensibles per a la majoria de la població”, en paraules de la regidora d’Innovació, María Luisa Renau.

Aquesta eina digital conté les despeses i ingressos, desglossaments econòmics i per programa, comptes anuals, liquidacions trimestrals, l’evolució de les magnituds econòmiques, la contractació municipal, informació de tresoreria, el deute, la pressió fiscal, la morositat o la sostenibilitat financera de l’Ajuntament d’Almassora.

Així, amb el simple accés al visor, cada internauta disposa dels ingressos i despeses per habitant i també de quant inverteix l’administració municipal per resident en educació o esports. La pestanya ‘calculadora’ proporciona a l’usuari, en quatre passos, d’on s’obtenen els ingressos i a on es destinen les despeses. Per a comprovar-ho, ha d’indicar quants membres formen la unitat familiar, el tipus de vehicle i el valor cadastral dels immobles urbans i rústics.

A partir de les dades facilitades, l’eina calcula la contribució directa de la unitat familiar als ingressos de l’Ajuntament, que també recull la quantia exacta de les transferències que realitzen altres administracions i les taxes i impostos indirectes del veïnat, al marge dels impostos directes.

D’aquesta manera, la web mostra com es distribueix la contribució de cada particular en: prestacions socials bàsiques, serveis a la ciutadania, regeneració urbana, seguretat i mobilitat, promoció de sectors econòmics, participació i innovació, cultura i esport i altres programes.

A més, el visor inclou gràfiques per a comprovar l’evolució anual del pressupost en l’última dècada per a indicar a les persones usuàries aspectes com el descens del deute en aquests deu anys o l’increment de la despesa destinada a inversions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari