Almassora activarà el pressupost 2021 després de l’exposició sense al·legacions

Almassora activarà el pressupost 2021 després de l’exposició sense al·legacions
13/01/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora activarà el pressupost de 2021 la setmana vinent després de finalitzar el període d’exposició al públic sense haver rebut al·legacions. Els tècnics municipals han remés l’expedient per a la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i l’inici de la gestió d’uns comptes que baten el seu rècord en aconseguir els 35.161.135,36 euros.

El departament d’Intervenció ha previst per al divendres l’obertura comptable del nou exercici, de manera que la setmana vinent puga donar d’alta tots els projectes inclosos en els comptes i així començar l’execució del cicle econòmic 2021. La celeritat en l’obertura és clau per a iniciar el capítol d’inversions, que també aconsegueix el seu màxim històric amb 11.150.894,86 euros, xifra que representa el 31,6% del conjunt del pressupost d’enguany.


No en va, les 32 línies d’inversió aglutinen, entre altres, 6,4 milions d’euros per a executar inversions del programa Edificant (obres dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán i projecte de l’IES Álvaro Falomir) i 1,4 milions de fons FEDER de la Unió Europea per a cofinançar la millora del passeig Vora Riu, la reforma del bulevard Sant Jaume, els leds de la platja, la rehabilitació de l’Auditori Les Boqueres, la compra de terrenys de la pantalla verda, la conversió en zona de vianants del barri antic, les excavacions en el jaciment del Torrelló del Boverot o l’anell de fibra per a la millora de l’accés a internet.


El pressupost de 2021, aprovat pel ple el 14 de desembre sense vots en contra, permetrà activar també els 1,3 milions d’euros reservats a la creació d’ocupació davant el previsible increment de l’atur per la pandèmia, així com els 300.000 euros reservats a Prestacions Econòmiques Individualitzades de Serveis Socials pel mateix motiu. Aquesta xifra suposa un increment de 77.775,41 euros respecte a l’any passat.


“L’obertura del nou exercici econòmic és imprescindible per a accelerar tota la maquinària de l’Ajuntament i iniciar un cicle molt ambiciós pel nombre de projectes previstos, la seua quantia i les incerteses que encara planteja l’emergència sanitària”, segons el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí.


De fet, l’apartat social dels comptes destaca, en la seua opinió, en un any marcat per la congelació d’impostos, la rebaixa de taxes com la implantació d’energia social, la bonificació per l’ocupació de terrasses d’hostaleria i mercats i les ajudes a autònoms i pimes que l’Ajuntament d’Almassora tramitarà d’acord amb el fons de cooperació de la Generalitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari