Almassora sol·licitarà 209.000 euros a l’IVACE per a adequar el polígon Millars

Almassora sol·licitarà 209.000 euros a l’IVACE per a adequar el polígon Millars
16/01/2021 -

L’Ajuntament sol·licitarà una subvenció de 209.000 euros a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). El consistori pretén adequar amb aquesta ajuda un dels polígons més antics i consolidats de la localitat. L’espai compta amb una superfície total de 497.200 metres quadrats, situat als afores del municipi, al costat de l’estació de tren i amb eixides pròximes cap a Castelló i Vila-real. La iniciativa segueix la línia de la proposició que aprovaran tots els grups en el ple del dilluns per a aconseguir un pacte d’Estat per la indústria.

El projecte de millora per al polígon més antic d’Almassora va encaminat a fer més competitives les indústries que operen en ell i millorar l’eficiència de tota la zona com a compromís amb el medi ambient. No en va, emmalalteix de subministraments i serveis propis dels recintes industrials més moderns.

Cal destacar que el polígon Millars és un dels més importants de la comarca i l’Ajuntament busca projectar-lo com un centre d’oportunitats per a les empreses. Aquest espai comptarà amb la comissària de la Policia Local a partir de 2022, gràcies a la cessió realitzada pel Consell de l’Institut de Qualitat de l’Edificació, en desús des de 2012.

D’altra banda, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, al costat de la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, reben dijous que ve a representants de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) en el consistori. L’objectiu de la reunió és realitzar una primera presa de contacte amb l’associació per a aconseguir assessorament en la gestió de polígons industrials i d’aquesta manera optar a subvencions públiques per a la millora i el desenvolupament d’aquests espais en la localitat. El treball amb Fepeval permetrà integrar l’activitat dels polígons en la vida municipal.

Cal recordar que l’equip de govern ja va sol·licitar l’any passat ajudes a aquest organisme de la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de millorar els polígons d’Almassora. L’arribada del coronavirus va paralitzar aquestes subvencions oferides per l’IVACE, que van quedar suspeses amb la finalitat de destinar aquests fons a pal·liar les conseqüències econòmiques provocades per la pandèmia en la comunitat autònoma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari