Almassora adjudica les obres de la comissaria per 578.000 euros

Escaplés e Hijos transformarà l’Institut de Qualitat de l’Edificació abandonat en 2012

Almassora adjudica les obres de la comissaria per 578.000 euros
13/11/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha adjudicat a l’empresa Escaplés e Hijos S.L. la reforma de l’antic Institut de Qualitat de l’Edificació que utilitzarà com a comissaria de la Policia Local per 578.234,8 euros. Tres constructores han optat al concurs públic per a fer-se amb el contracte que permetrà donar ús al bloc abandonat al carrer Indústria després de vuit mesos de treballs que començaran a comptar des de la formalització de l’acord.

Els treballs van eixir a licitació per 600.000 euros i finalment recauran a càrrec de l’oferta més avantatjosa, que comptarà amb finançament al 50% del consistori i de la Generalitat Valenciana, segons l’acord aconseguit entre totes dues administracions. El gruix de la reforma s’estendrà durant 2022 en un recinte sense ús des de 2012 que aquesta actuació ampliarà i transformarà en seu principal de la Policia Local.

L’edifici sumarà 216,27 metres quadrats als 427,42 actuals per a incrementar l’aprofitament d’un centre que compartiran la plantilla i la ciutadania. Aquesta accedirà per la façana principal, la més visible després de l’eliminació de la tanca que bloqueja el pas en l’actualitat. En el centre quedarà l’espai central per a formació i reunions de policia, amb despatxos en els extrems, mentre que els voltants del recinte comptaran amb depòsit de vehicles, zona d’entrenament esportiu, aparcament de motos i vehicles i diverses zones enjardinades.

Els tècnics municipals d’Urbanisme han dissenyat la nova seu de Policia Local, en col·laboració amb aquest cos de seguretat, per a atendre les necessitats d’una plantilla que creix, modernitza els seus equips i atén un major número de població. No en va, la nova nau central comptarà amb sala de visites, sala polivalent, armer, sala d’atestats, aula d’informàtica, menjador per a la plantilla, banys i vestíbul, instal·lacions que superen les prestacions de les dependències actuals.

L’empresa adjudicatària, guanyadora del concurs públic, és especialista en rehabilitació d’edificis. La seua comesa implicarà transformar aquest bloc construït en 1977 i abandonat en 2012 que es convertirà en centre de referència de la seguretat municipal en el polígon Millars. De fet, la seua modernització situarà a la Policia Local en el punt de confluència de l’estació de ferrocarril i el polígon industrial, mentre que les dependències que quedaran lliures en la planta baixa de l’edifici consistorial assumiran altres usos municipals.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha agraït al Consell “la seua voluntat de continuar col·laborant amb la nostra ciutat, com ja va demostrar amb la gestió de l’enderrocament del Grup B o la transformació del mai inaugurat edifici de fruits secs en seu de l’ITC”. En aquest sentit, Galí ha recordat que la inversió està inclosa en els pressupostos de la Generalitat Valenciana “assegurant així els fons per a Almassora”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari