Almassora adjudica a Ravi les obres del mirador de Santa Quitèria per 377.000 euros

Almassora adjudica a Ravi les obres del mirador de Santa Quitèria per 377.000 euros
05/01/2023 -

La constructora castellonenca Ravi Obras, Transportes y Excavaciones executarà les obres del mirador de Santa Quitèria per 377.823,31 euros. La mercantil és l’única signatura presentada al concurs públic d’adjudicació i, després de superar tot el procés, és ja l’adjudicatària del contracte que permetrà posar en valor el paratge. Les obres estan cofinançades per fons FEDER de la Unió Europea i la Diputació Provincial de Castelló.

La mesa de contractació ha confirmat l’elecció de la constructora, que ja va executar la conversió en zona de vianants de la Vila i que en l’actualitat treballa en l’avinguda Castelló, com a responsable del futur ‘balcó al Millars’, un dels projectes més quantiosos de l’exercici recentment estrenat. No en va, va eixir a licitació per 401.512,54 euros i finalment suposarà un estalvi aproximat de 23.000 euros per a les arques públiques.

Entre les millores proposades per l’empresa als plecs redactats des de l’Ajuntament d’Almassora figura: incorporar prestacions addicionals com l’execució del canaló de drenatge, la canalització d’enllumenat i col·locació de balises led en la zona situada al costat de les graderies i en el subministrament i col·locació de papereres.

El director de l’obra serà l’arquitecte municipal Fernando Zaragoza, redactor del projecte que marcarà la transformació del paratge a escassos metres de l’ermita en honor a la patrona. La intervenció generarà una nova connexió entre la zona de pícnic, l’àrea de jocs, l’alberg i l’ermitori per a crear una gran zona d’esbarjo que respectarà l’entorn amb materials adaptats a l’espai protegit i una sendera natural.

El foment de la pràctica esportiva està garantit a través del mateix mirador, que s’elevarà sobre el riu i reservarà una paret com a rocòdrom al costat de les graderies previstes per a gaudir d’aquest espai a l’aire lliure en el qual una nova xarxa de paviment drenant evitarà inundacions.

Al temps, el ‘balcó al Millars’ connectarà amb l’embarcador de piragües de Santa Quitèria per a potenciar el seu ús.

Tot això estarà emmarcat sota les directrius de l’eficiència energètica. Així, els nous leds substituiran a l’enllumenat actual per a reduir el consum i una pèrgola fotovoltaica emmagatzemarà i distribuirà energia. També les canalitzacions patiran canvis per a garantir la millora del seu rendiment i evitar fallades.

La primera edil, Merche Galí, ha assenyalat que el del mirador de Santa Quitèria és un dels projectes més importants del nou exercici i començarà la seua execució real en unes setmanes, després de la fi del procés administratiu. “Anirem veient la transformació del paratge en els pròxims mesos”, ha garantit l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari