Almassora adjudica la remodelació de l'avinguda Castelló per més de 619.000 euros

Almassora adjudica la remodelació de l'avinguda Castelló per més de 619.000 euros
14/06/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha adjudicat el contracte per a la remodelació de l’avinguda Castelló a l’empresa Ravi Obras Transportes i Excavaciones S.L per un total de 619.762 euros, cofinançats al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea. Les obres, que tenen un termini d’execució de sis mesos, inclouran millores de trànsit, accessibilitat i inundacions del tram.

El personal de l’àrea de Contractació ha estudiat les diferents ofertes proposades per les set empreses que optaven a l’actuació en l’avinguda Castelló. Finalment, l’empresa Ravi Obras Transportes i Excavaciones S.L ha sigut triada per ser la companyia que millor complia econòmicament amb els requisits sol·licitats.

Un dels propòsits de la remodelació gira entorn de la reordenació del trànsit de vehicles que permeta la incorporació d’un carril bici així com l’ampliació de les zones de trànsit per als vianants. D’aquesta manera, l’empresa adjudicatària renovarà el disseny de l’espai urbà i aconseguirà que el tram siga més accessible i segur per a la ciutadania.

Aquest canvi ampliarà la vorera, de manera que hi haurà un únic sentit de circulació i en funció del tram de la via l’aparcament serà en bateria o en cordó. És per això que els operaris realitzaran una distribució de la senyalització que s’adapte a les noves condicions.

D’altra banda, l’obra té com a finalitat solucionar els problemes d’inundacions. Per a això, els tècnics posaran en funcionament la xarxa d’acolliment d’aigües pluvials i implantaran un sistema de drenatge urbà sostenible (SUDS) caracteritzat per millorar la qualitat de l’aigua abocada. Aquest és el capítol més costós a l’ésser una inversió de 128.863 euros, seguit del canvi de ferms i paviments (83.928 euros).

Així mateix, l’empresa adjudicatària renovarà els trams de la xarxa residuals que presenten problemes per falta d’arracada, de diàmetre o que estan en contrapendent i la xarxa de proveïment que actualment és de calibre xicotet i de fibrociment. De la mateixa manera, executaran tasques destinades a la millora de l’enllumenat públic i l’estructura de reg i jardineria, entre el que destaca la implantació d’un sistema de reg automatitzat que permetrà el control de l’aigua.

La companyia Ravi Obras Transportes i Excavaciones S.L començarà les obres a principi de juliol i està previst que es prolonguen fins a gener. Els primers mesos, l’empresa durà a terme els treballs previs i demolicions i culminarà el treball amb el canvi de senyalitzacions i retocs de jardineria. L’alcaldessa del municipi ha recalcat que les obres permetran l’accés del veïnat als seus habitatges durant els sis mesos d’execució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari