Almassora aconseguirà els 19 bous en el seu cartell del Roser set anys després

Almassora aconseguirà els 19 bous en el seu cartell del Roser set anys després
30/08/2022 -

L’àrea de Festes de l’Ajuntament d’Almassora, encapçalada per Isladis Falcó, al costat de l’Associació de Penyes Taurines d’Almassora (APTA), ha tancat el quadrant dels bous al carrer amb un total de 19 bous que recorreran els carrers de la Vila durant les festes en honor a la Mare de Déu del Roser. El cartell taurí d’Almassora tornarà a comptar amb 19 àstats exhibits des del dissabte 1 fins al diumenge 9 d’octubre, tots dos inclosos, xifra que no s’aconseguia des de les festes de Santa Quitèria de l’any 2015.

Cal destacar que ahir, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, al costat de la regidora de Festes, Isladis Falcó, i les penyes patrocinadores, van presentar el tancament de la ramaderia La Palmosilla que tindrà lloc dissabte que ve 1 d’octubre a les 12 hores. D’aquesta manera, l’afició taurina gaudirà dels sis àstats del tancament, als quals se sumaran altres 13 exemplars finançats en solitari per les penyes i colles. La Vila albergarà jornades taurines durant cada dia de les festes del Roser excepte el diumenge 2 i el divendres 7 d’octubre.

L’APTA, que ja ha presentat al consistori la documentació d’alguns exemplars, ha sol·licitat a les penyes que entreguen els papers durant aquesta setmana. Així, l’Ajuntament de la mà de l’associació, ja compta amb el calendari d’exhibicions taurines perquè els festejos del Roser transcórreguen amb la major normalitat possible. Falcó ha anunciat que durant les pròximes setmanes tindran lloc diverses reunions en matèria de seguretat i organització, tant per al dispositiu del tancament com per a la resta d’esdeveniments.

D’aquesta manera, el calendari taurí arrancarà amb el tancament de La Palmosilla el dissabte 1 d’octubre a les 12 hores i l’exhibició una hora més tard d’un àstat d’aquest ferro. Durant aqueixa vesprada, la Vila acollirà tres bous més del tancament. Així, el dilluns dia 3 els dos animals restants de la ramaderia gaditana finançats pel consistori i les penyes El Caragol, Aficionats al Bou, Aficionades Taurines d’Almassora i el grup format per Racó, Barrilet, Penjats, T’Empujen, Tabarra i L’Avagelio lluiran pel recinte taurí. Les penyes El Polp, El Bocao, Gamusinos, Pirula, Jerga, Deklive, Kliba, Kalatra, Bufa la Gamba i el Desden també participaran aqueix mateix dilluns amb un exemplar de Jandilla.

La penya Gent del Bou agafarà el testimoni el dimarts amb l’exhibició de dos àstats provinents de les ramaderies Torrehandilla i Chamaco. L’associació cultural La Picaora exhibirà el dimecres un Adelaida Rodríguez mentre que les penyes Sant Roc, El Duro, El K-nut, El Desfase, La Kolva, La Trama, La Priva, La Trieka i La Treba han apostat per un Lagunajanda aquest mateix dia.

El tram final de la setmana quedarà a càrrec de l’exemplar de Jandilla el dijous 6, elecció de les penyes El Rollet, La Fuga, La Travessa, L’Emboscà, L’Artiste, La Katrava, La Divisa, La Kurda, El Porrat, La Fragua i La Maraña. A més, el grup format per Els Vint, La Brusa, La Colla, Els Casats, L’Aberració, La Galbana, L’Estocà, La Tribu, Tots Tancats, La Kalaña i L’Embolic aportaran un Torrestrella. Tancarà la vesprada el bou de la penya El Comboi.

El dissabte dia 8 serà el torn de l’exemplar del Torero finançat per El Trasto. A més, aquesta mateixa penya al costat de Joventut Taurina, han costejat un bou de la ramaderia Nuñez del Cuvillo. L’últim exemplar de la vesprada està patrocinat pel Corb, Els Clafidors, San Fermín i Amigues del Bou. Finalment, tancarà la fira taurina el diumenge 9 la penya taurina d’Almassora amb un Albarreal i l’agrupació del Roser amb l’astat de La Jotera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari