Almassora amplia la plantilla del centre geriàtric

Almassora amplia la plantilla del centre geriàtric
10/05/2022 -

La junta general d’accionistes, representada a través del ple d’Almassora, ha aprovat els comptes de 2021 amb un reforç de la plantilla estimat en més de 38.000 euros per a garantir la lluita enfront de la COVID-19. La reunió celebrada abans de la sessió plenària ordinària corresponent al mes de maig ha donat el vistiplau als 260.833 euros aportats per l’Ajuntament per a assumir les despeses habituals, el descens de places oferides per a garantir la salut i l’increment de persones treballadores.

Entre els aspectes més destacats dels comptes aprovats aquest dilluns destaca aquest reforç en matèria laboral, de 38.019 euros més respecte a 2020, vinculat a la contractació de més emprats per a donar resposta a les necessitats de la pandèmia. En concret, el centre va incorporar a una infermera per a cobrir vacances, va continuar a mitja jornada una subalterna per a la realització de visites i videotelefonades, una altra subalterna va cobrir l’hora dels desdejunis de residents els caps de setmana i, finalment, una auxiliar de neteja de reforç i una auxiliar d’infermeria, totes dues a mitja jornada, van completar el dispositiu habitual.

Aquest fet va incrementar la seguretat enfront de la pandèmia coincidint amb el descens de les places oferides per a residents amb idèntic objectiu. Així, la Generalitat no va cobrir la totalitat de la capacitat de l’edifici en obligar a mantindre lliures quatre habitacions dobles per a possibles brots. Per tant, les diferències acumulades entre les places existents i les ocupades van ascendir a més de 163.000 euros, dels quals 145.020 euros van correspondre a la Residència i la resta, al Centre de Dia.

En concret, conseqüència, l’ingrés mensual per plaça ocupada va disminuir fins a 386 euros que, multiplicat per les 56 places, va suposar un dèficit total de 259.539 euros anuals. El consistori va esmenar la diferència per a garantir el correcte funcionament d’un centre públic que, durant la pandèmia, va ser exemple de bones pràctiques i pioner en l’administració de la primera dosi de la vacuna a causa de l’absència de brots.

Finalment, la residència va tindre altres despeses que van ascendir respecte al balanç de 2020, com són les reparacions i la conservació de diferents instal·lacions de l’edifici, el subministrament de gas i les despeses financeres. Per contra, el subministrament d’electricitat va disminuir en comparació a l’any anterior.

Finalment, els comptes de 2021 aprovades aquest dilluns van llançar un resultat final positiu de 1.288 euros després de la injecció de la subvenció al centre de 260.833 euros per part de l’Ajuntament d’Almassora. En paraules de la regidora de l’àrea de Serveis Socials, María José Tormo: “aquestes xifres reflecteixen la correcta gestió per a la cobertura de despeses en un any encara afectat per la pandèmia tant a nivell econòmic com de salut i d’atenció a residents”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari