Almassora anuncia un tall massiu d'aigua per la demolició del depòsit de Facsa

Almassora anuncia un tall massiu d'aigua per la demolició del depòsit de Facsa
23/09/2021 -

L’empresa concessionària del servei de proveïment d’aigua potable i clavegueram d’Almassora, Facsa, demolirà en dates pròximes el depòsit d’aigua pròxim a l’estació de tren construït en 1932 per a substituir-ho per unes instal·lacions modernes. Per això, la companyia ha anunciat que des d’aquesta nit a les 22 hores fins demà a les 2 de la matinada es produiran corts puntuals i baixades de pressió en el subministrament d’aigua. Aquestes alteracions podran afectar a tot el municipi, a excepció de la zona marítima i els polígons industrials.

Aquesta circumstància està motivada per les obres del nou depòsit d’aigua potable, els treballs del qual permetran aïllar hidràulicament el depòsit a demolir i iniciar la seua ensulsiada al més prompte possible, una vegada que han conclòs els treballs de deixar sense tensió totes les línies aèries de mitjana tensió existents sobre la parcel·la per a iniciar el desmantellament.

La renovació del depòsit, amb quasi 90 anys d’història, permetrà triplicar la capacitat i evitar fugides a Almassora. Per a això, l’empresa demolirà les instal·lacions actuals i situarà el nou en el mateix emplaçament però amb una capacitat de 5.000 metres cúbics. Cal recordar que el sistema d’emmagatzematge situat en 1932 disposa de 1.700 metres cúbics, 3.300 menys que el nou.

A més d’incrementar el volum d’emmagatzematge d’aigua, Almassora millorarà així les prestacions del veïnat en solucionar els problemes de fugides en la xarxa de proveïment, en algunes zones de manera puntual i en altres amb major freqüència. El projecte, previst per a aquesta setmana, estarà situat en el mateix lloc que l’actual, conegut com a depòsit de capçalera un o poble i que després de 89 anys de servei requereix una renovació.

El nou tanc d’aigua està inclòs en les millores de 2021 que contempla el contracte entre l’Ajuntament d’Almassora i l’empresa Facsa. A més d’aquesta actuació, la signatura i els serveis tècnics municipals prioritzaran altres intervencions en la xarxa de proveïment per a millorar el servei a la ciutadania, per exemple en les obres de Botànic Calduch, a Fàtima o en la remodelació que rebrà el barri Corell en els pròxims mesos.

Cal destacar que aquest nou sistema d’emmagatzematge rebrà l’aigua procedent dels pous un (local), dos i tres (situats a quasi un quilòmetre de distància) i, al seu torn, aquest depòsit omplirà mitjançant una vàlvula motoritzada el depòsit de relevació. Entre tots dos sumaran 7.000 metres cúbics i eliminaran les pèrdues d’aigua que es produeixen actualment per les clivelles i fissures que presenta el depòsit actual per la seua antiguitat.

Finalment, el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, ha declarat que “és necessari augmentar la capacitat d’emmagatzematge d’aigua potable a Almassora i així garantir el subministrament en hores punta”. “Amb aquesta actuació quasi tripliquem la capacitat d’aigua del depòsit situat al costat de l’estació de tren”, ha afirmat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari