Almassora aprovarà al febrer la primera regulació de patinets i bicicletes elèctriques

Almassora aprovarà al febrer la primera regulació de patinets i bicicletes elèctriques
26/01/2022 -

El ple d’Almassora aprovarà el pròxim 14 de febrer la primera ordenança que inclou la regulació de patinets elèctrics i bicicletes assistides en el municipi, coneguts com a Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). El decret sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària és una actualització de l’última ordenança publicada en 2014. Cal destacar que el text serà aprovat en unes setmanes després de romandre un mes en exposició pública i no rebre cap al·legació.

El reglament, elaborat per la Policia Local d’Almassora i tècnics municipals d’acord amb l’equip de govern, recull una actualització de tota la mobilitat. A més, l’ordenança legisla temes com l’ocupació de via pública pels contenidors, l’adaptació al nou reglament marcat per la Direcció General de Trànsit (DGT) o l’estacionament d’autocaravanes i vehicles amb remolc, entre molts altres.

Pel que respecta als patinets elèctrics i bicicletes assistides, la nova ordenança obliga els conductors a tindre el vehicle assegurat, a portar casc durant el seu ús, a més de llums davanteres i posteriors. Els VMP únicament podran comptar amb un conductor, sense opció de transportar a un acompanyant i els vehicles d’aquesta modalitat que superen els 25 quilòmetres per hora hauran d’estar matriculats.

El text també recull l’obligatorietat de circular pels carrils reservats per a bicicletes i aquest tipus de vehicles sempre que siga possible. En el cas de no existir aquests espais hauran de conduir per la calçada tan prop de la vorera com siga possible i queda prohibit la seua circulació per voreres o passejos. A més, els usuaris hauran de respectar els passos de vianants, complir amb les normes de circulació i no podran estacionar els VMP en les voreres.

D’altra banda, la nova ordenança regula un màxim de 30 quilòmetres per hora per a totes les modalitats de vehicles dins del nucli urbà. Aquesta mesura va d’acord amb l’última actualització del reglament de la DGT. Al seu torn, Almassora amplia el temps d’estacionament d’autocaravanes i vehicles amb remolcs en un punt concret i aconsegueix les 72 hores amb l’objectiu de beneficiar als usuaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari