Almassora aprovarà al desembre el I Pla d’igualtat d’oportunitats

Almassora aprovarà al desembre el I Pla d’igualtat d’oportunitats
07/11/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora aprovarà en el ple de desembre l’I Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes 2019-2023 (PMIO). Es tracta d’un document que constitueix una eina de treball per a caminar cap a la igualtat efectiva i la no discriminació per sexe en la localitat. L’agent d’igualtat, en col·laboració amb altres departaments municipals, ha redactat les bases de l’informe que passarà per comissió dilluns 16.

El document detalla el procés d’elaboració del pla i extrau les conclusions del diagnòstic de situació, així com el pla d’acció i el procés d’implantació, seguiment i avaluació. “L’objectiu és incorporar el principi de la igualtat com una prioritat dins del programa polític i d’acció municipal”, segons ha indicat la regidora de l’àrea, María José Tormo, que ha recordat que el procés de diagnòstic va començar al setembre de 2019 i va finalitzar el mes de febrer passat.

El consistori es compromet a fer una millora en l’ús del llenguatge no sexista en la comunicació interna i externa, a visibilitzar les aportacions de les dones del municipi a la vida d’aquest, a potenciar la participació de les dones en el teixit associatiu i a facilitar informació sobre els recursos existents i serveis en matèria de protecció i inclusió social, entre altres.

L’agent d’igualtat s’ha encarregat de l’impuls i coordinació en el procés d’elaboració del Pla Estratègic Transversal per a la igualtat efectiva entre homes i dones. Conjuntament, ha sigut necessari establir un treball tècnic i professional participatiu comptant amb personal qualificat en igualtat, personal municipal de les diferents àrees i la participació de la ciutadana perquè complisca amb el seu objectiu principal de transversalitat.

En aquest sentit, el consistori ha creat un grup interdepartamental format per personal de les diferents àrees de l’Ajuntament per a assessorar, dotar de perspectiva de viabilitat les propostes d’accions realitzades pel personal municipal i la ciutadania, facilitar la implementació, seguiment i avaluació del PMIO. El grup interdepartamental el formen representants d’Igualtat, Educació, Dinamització Lingüística, Joventut, Urbanisme, Sostenibilitat, Cultura, Ocupació, Serveis Socials i Esports.

Tormo ha incidit en què el consistori va obrir al juliol el procés a la participació ciutadana a través d’un qüestionari amb propostes d’accions que el consistori ha recollit i valorat a l’hora d’establir les mesures del pla.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari