El ple d’Almassora aprova demà el I Pla d’Igualtat d’oportunitats

El ple d’Almassora aprova demà el I Pla d’Igualtat d’oportunitats
13/12/2020 -

El ple de l’Ajuntament d’Almassora aprova demà el I Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes 2019-2023 (PMIO). El procés de diagnòstic va començar al setembre de l’any passat i va finalitzar al febrer d’enguany. Gràcies a aquesta anàlisi, el document forma una eina de treball per a caminar cap a la igualtat efectiva i la no discriminació per sexe en la localitat. La regidora d’Igualtat, María José Tormo, i l’agent d’igualtat, en col·laboració amb altres departaments municipals, han redactat les bases del projecte.

Després de realitzar un estudi exhaustiu de sis mesos sobre la situació a Almassora, l’equip de govern va extraure conclusions i va decidir tirar avant un pla d’acció que ajudara a aconseguir una igualtat efectiva entre dones i homes. “Quan vam observar les febleses que existien vam decidir crear una eina eficaç contra la desigualtat, des d’aqueix moment, la creació d’aquest pla ha sigut prioritat política en el nostre programa i hui és una realitat”, segons ha afirmat la regidora de l’àrea, María José Tormo.

Algunes de les actuacions que acompanyen a aquest Pla d’igualtat són: la millora en l’ús del llenguatge no sexista, tant en la comunicació interna com externa per part del consistori, la visibilització de les aportacions que realitzen al nostre municipi i la societat en general, l’augment del nombre de dones que participen en el teixit associatiu i l’obligació de facilitar informació sobre els recursos existents i serveis en matèria de protecció i inclusió social, en col·laboració amb la Policia Local i la Guàrdia Civil.

L’agent d’igualtat del consistori ha sigut la responsable d’impulsar i coordinar el procés d’elaboració del Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes. A més, també ha sigut necessari el treball de personal qualificat en la matèria i altres departaments municipals. Cal destacar que l’Ajuntament va facilitar al juliol un qüestionari a la ciutadania perquè participaren en les accions que anava a concretar aquest pla i complir amb l’objectiu de transversalitat.

Finalment, la Regidoria d’Igualtat va crear un grup interdepartamental format per personal de diferents àrees de l’Ajuntament per a assessorar, realitzar propostes d’accions que puga cometre el personal municipal i la ciutadania, facilitar la implementació, seguiment i avaluació del PMIO. El grup interdepartamental està format per representants d’Igualtat, Educació, Dinamització Lingüística, Joventut, Urbanisme, Sostenibilitat, Cultura, Ocupació, Serveis Socials i Esports.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari