Almassora aprova sense vots en contra el seu pressupost més inversor amb 35,1 milions per a 2021

Almassora aprova sense vots en contra el seu pressupost més inversor amb 35,1 milions per a 2021
15/12/2020 -

El ple de l’Ajuntament d’Almassora ha aprovat aquesta vesprada el pressupost més inversor i social de la seua història amb l’objectiu de crear ocupació i recuperar l’economia local després de la COVID-19. Així ha definit l’alcaldessa, Merche Galí, uns comptes que aconsegueixen els 35.161.135,36 euros i que reserven el 31,6%, un total d’11.150.894,86 euros, a nous projectes en 2021. Els comptes han tirat avant amb els vots favorables de PSOE i Ciutadans i l’abstenció dels grups de l’oposició, Partit Popular i Compromís.

L’aprovació del pressupost s’emmarca dins de l’ordre del dia ordinari per a avançar la tramitació i que entre en vigor al començament del nou any. Per a Galí, “no hi ha temps que perdre per a poder executar un capítol d’inversions que creix prop de sis milions respecte a 2020 i que obliga a tots els departaments a treballar a ple rendiment per a complir els terminis”.

En concret, el pressupost, que passa de 28,6 a 35,1 milions en un any, suma 32 línies d’inversió amb projectes “potents i necessaris” com els col·legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán i l’IES Álvaro Falomir, subvencionats amb més de sis milions d’euros de la Generalitat Valenciana. Les infraestructures educatives se sumen a actuacions en tots els barris. Fàtima, Corell, la Vila, Pius XII, Santa Quitèria, els polígons industrials i la platja absorbiran fons en 2021.

Executar aquestes actuacions comporta també l’arribada d’1.448.393,16 euros de fons FEDER de la Unió Europea per a cofinançar la millora del passeig Vora Riu, la reforma del bulevard Sant Jaume, els leds de la platja, la rehabilitació del Auditori Les Boqueres, la compra de terrenys de la pantalla verda, la conversió en zona de vianants del barri antic, les excavacions en el jaciment del Torrelló del Boverot o l’anell de fibra per a la millora de l’accés a internet.

“Apostar per les inversions suposa donar treball a les empreses i garantir així la consolidació de les seues plantilles, a més de mantindre el flux de consum en hostaleria i negocis locals”, segons Galí, després de certificar una injecció de més de 300.000 euros en empreses d’Almassora durant 2020 a través del Pla Reactivem.

Al marge de les inversions, l’altre capítol que marca els comptes de 2021 és el de l’ocupació, amb prop de 1,3 milions d’euros en diferents programes encaminats a la formació i la creació de llocs de treball. El Centre de Formació se sotmet en aquests moments a obres de millora de la seguretat per a reforçar el seu caràcter permanent com a aula d’aprenentatge a través de diferents plans municipals i autonòmics.

El caràcter social dels comptes també ve dau per la congelació d’impostos, la rebaixa de taxes com la implantació d’energia social, la bonificació per l’ocupació de terrasses d’hostaleria i mercats i la creació de l’I Pla d’autònoms i pimes. La pressió fiscal baixarà en 2021 després del tancament de l’exercici actual que deixa el deute municipal al 9%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari