Almassora aprova el pressupost que comprarà el sòl de la pantalla verda a l’inici de 2022

Almassora aprova el pressupost que comprarà el sòl de la pantalla verda a l’inici de 2022
17/12/2021 -

L’Ajuntament d‘Almassora ha aprovat aquest migdia el pressupost municipal de 2022, uns comptes “històrics” que permetran comprar sòl de la futura pantalla verda en el primer semestre de l’any i licitar la redacció del projecte per a la seua execució, segons ha anunciat l’alcaldessa, Merche Galí, després de la sessió. El ple extraordinari ha validat el projecte de pressupostos municipals amb els vots a favor de PSOE i Ciutadans, el vot en contra del Partit Popular i l’abstenció Compromís.

“El nostre full de ruta consolidarà els objectius que portem d’anys anteriors i que suposa, entre altres, destinar més d’1,4 milions d’euros a la compra de sòl en el districte marítim per a executar aqueixa massa forestal“, segons la primera edil. Galí ha tancat el ple després de més d’una hora de debat en la qual els portaveus dels quatre grups amb representació municipal han comptat amb 16 minuts per a defensar les seues postures sobre el creixement del 23% dels comptes enfront de l’exercici actual i la distribució de les partides.

La cohesió dels barris a través d’un pressupost que reserva 15 de 17,7 milions d’euros per a inversions en els districtes ha marcat el full de ruta de l’equip de govern en el ple de hui, que posa fi a la primera ronda de converses amb propietaris de sòl afectat per la futura pantalla verda. “Hem definit zones i avançat gradualment per a fer la primera fase d’adquisicions en el primer semestre i després passarem a la següent tanda”, segons Galí.

Així ha reivindicat el treball polític i tècnic que ha permés reservar 1.455.200 euros per a la compra de la primera fase de sòl, per a la qual els fons FEDER aportaran 33.000 euros, a més de reservar 12.763 euros per a licitar la redacció de l’obra. “Fa anys que es parla de la pantalla, però la veritat és que fins ara no existeix ni un metre de terreny de propietat municipal per a poder construir-la, per això aquest pressupost marca un moment definitiu”, ha declarat l’alcaldessa.

1,6 milions per a ocupació

Els portaveus del PSPV i Ciutadans, Santiago Agustí i Javier Mollá respectivament, han valorat els 1,6 milions d’euros que els diferents programes d’ocupació que permetran donar treball a 194 veïns d’Almassora, entre el qual figura el Pla d’Ocupació Municipal amb 150.000 euros, lluny dels 100.000 euros de 2011, quan la localitat va patir la taxa d’atur més alta fins a arribar al 24%, 10 punts per damunt de l’actual, que se situa en el 12%.

Al temps, han enlletgit al Partit Popular que no haja presentat esmenes a la proposta d’un pressupost que, en paraules del regidor d’Hisenda “s’allunya del de tots els municipis del nostre entorn i de la nostra grandària que ja els han aprovats o el faran en les pròximes setmanes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari