Almassora aposta per la mobilitat sostenible en les excursions mediambientals de l'alumnat

El consistori renúncia a l’ús d’autobús en les rutes per la localitat

Almassora aposta per la mobilitat sostenible en les excursions mediambientals de l'alumnat
26/09/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Europea, ha confirmat la seua aposta per la mobilitat sostenible en totes les excursions de l’alumnat organitzades per l’àrea de Medi Ambient. Així, els tècnics d’aquest departament renunciaran al transport amb autobús en les eixides per la localitat i el substituiran pel trasllat amb bicicleta o a peu.

Aquesta part recorda que durant cada any és habitual la programació de diverses eixides, en coordinació amb els responsables dels centres educatius del municipi, amb els escolars a espais naturals de la localitat. Després de calcular la distància a zones freqüentades com el paratge de Santa Quitèria, la platja o el Millars, el departament ha confirmat la viabilitat de realitzar el desplaçament de manera sostenible sense necessitat d’usar vehicles de motor.

L’objectiu del consistori és reduir les emissions de CO₂ al mateix temps que conscienciar als més xicotets de l’ús de mitjans de transport sostenibles en detriment del vehicle. Aquest fet marcarà l’organització de les excursions, a excepció d’aquelles que siguen a punts allunyats dels col·legis o amb alumnat de poca edat, situació en què el consistori facilitarà l’ús d’autobús.

Medi Ambient ha recordat que totes aquestes eixides a entorns naturals es realitzen acompanyats dels corresponents monitors, professors o personal de l’Ajuntament, per la qual cosa la seguretat dels més xicotets està garantida. A més, el consistori va adquirir l’any passat una cadira adaptada a aquesta mena de rutes per a l’alumnat amb mobilitat reduïda, per la qual cosa cap persona es veu exclosa de la resta del grup. A més, l’Aula Natura de la Regidoria de Medi Ambient, responsable d’aquesta eina, ofereix la possibilitat a la ciutadania d’usar-la fora de les activitats escolars per a rutes naturals familiars, etc.

La regidora de Medi Ambient, María José Tormo, ha declarat que “per a millorar l’educació ambiental dels nostres menors i aconseguir un futur millor hem de prendre xicotetes decisions com aquesta”. “Agraïm la predisposició dels centres escolars per a acompanyar-nos en aquesta iniciativa mediambiental”, ha afirmat l’edil de l’àrea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari