Almassora augmenta un 23% el pressupost de socorrisme per a millorar la seguretat de les platges

Ampliarà el personal de vigilància en passar de 94.000 a 116.000 euros per temporada estival

Almassora augmenta un 23% el pressupost de socorrisme per a millorar la seguretat de les platges
19/03/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha tancat el plec de condicions per a la contractació del servei de socorrisme i abalisament de la platja per als quatre pròxims estius amb un increment del 23% de la despesa municipal que comportarà més personal i atenció. Segons la publicació de la Plataforma de Contractació de l’Estat, el pressupost màxim de licitació ascendeix a 466.147,4 euros per a dos anys i dos més de pròrroga, de manera que el cost anual s’incrementarà en passar de 94.492,2 euros en 2021 a 116.536,86 euros cadascuna de les quatre pròximes campanyes d’estiu.

Les empreses interessades a licitar al concurs públic tenen un termini de 30 dies naturals per a presentar les seves ofertes des de la data de l’enviament de l’anunci de licitació al Diari Oficial de la Unió Europea. El plec de condicions fixa també les dates de prestació del servei que, en el cas de 2022, comprendran del 18 de juny a l’11 de setembre, tots dos inclusivament. El contracte suposa la prestació del servei de manera ininterrompuda des de les 11 fins a les 19 hores, mentre que l’horari del bany adaptat serà diari d’11 a 14 i de 16 a 18.30 hores.

L’objecte de la licitació passa per establir les condicions per les quals es regirà la prestació dels serveis vinculats a la vigilància, salvament i seguretat a les platges d’Almassora a través de dos lots: el de salvament i socorrisme i el de subministrament, instal·lació, manteniment i retirada del material d’abalisament necessari durant la temporada estival.

En el cas del servei de salvament i socorrisme estan inclosos la vigilància de banyistes, servei d’informació, col·locació de banderes d’advertiment de perill, ajuda a persones amb discapacitat, cerca-rastrejo i salvament de persones, cures de ferides menors i picades. A més, el personal de l’empresa contractada realitzarà les voltes de reconeixement durant l’horari de servei a les torres i casetes de vigilància. La plantilla ha de comptar amb un coordinador del servei o cap de platja, set socorristes aquàtics (un d’ells també supervisor) i un patró d’embarcació. Suposa un increment d’una persona més amb l’objectiu d’oferir una millora atenció a banyistes.

Per part seua, el lot de subministrament, instal·lació, manteniment i retirada del material d’abalisament necessari durant la temporada estival atén l’obligació establerta en la Llei de Costas de vigilar l’observació de les normes i instruccions dictades per l’Administració de l’Estat sobre salvament i seguretat de les vides humanes.

El regidor de Platges, Joan Antoni Trenco, ha ressaltat “l’esforç econòmic per a l’Ajuntament amb l’objectiu d’oferir el millor servei a les platges de Benafelí i Pla de la Torre”, al mateix temps que ha recordat que el contracte deixa enrere la temporalitat d’una única campanya estival i passa a ampliar el període de prestació en favor d’una administració més eficient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari