Almassora augmenta l'activitat presencial del funcionariat davant la caiguda de la COVID

La comissió de seguiment fixa tres jornades presencials des del dia 15 de març

Almassora augmenta l'activitat presencial del funcionariat davant la caiguda de la COVID
06/03/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora incrementarà aquest mes l’activitat presencial del funcionariat, en detriment de la telemàtica, per a oferir un millor servei a la ciutadania davant la millora substancial de les xifres de contagis, amb 34 positius en els últims 14 dies. D’aquesta manera, a partir del dilluns 15 de març, la plantilla passarà a disposar de tres jornades presencials i dues telemàtiques enfront de la situació al revés que marca l’organització actual.

Així ho ha indicat el regidor de Personal, Javier Mollá, després de la reunió de la comissió de seguiment del coronavirus, en la qual també participen els sindicats de treballadors. L’edil ha incidit en què la desescalada del funcionariat serà progressiva per a evitar riscos tant a la mateixa plantilla com a la ciutadania, per la qual cosa preveu ampliar el treball presencial a quatre dies setmanals el 13 d’abril si la situació sanitària ho permet.

En aquest sentit, Mollá té prevista una reunió amb totes les prefectures de departament del consistori durant la setmana vinent per a informar de les novetats després de la comissió celebrada aquesta setmana. Entre les pretensions de l’Administració figura recuperar a mitjà termini els cinc dies laborables presencials si es mantenen les xifres actuals de casos positius a Almassora.

La decisió de reduir l’activitat telemàtica afecta de manera diferent al personal en funció del departament al qual pertany. Per exemple, la plantilla del Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) continua amb el seu treball presencial totes les jornades amb l’objectiu d’atendre les peticions del veïnat. Entre la seua comesa figura en aquests moments la tramitació de les sol·licituds d’autònoms i microempreses d’Almassora vinculades al Pla Resistir, per la qual cosa la presencialitat és indispensable per a assumir la càrrega de treball presencial. En aquests moments ja són més de 60 els negocis que han iniciat el procediment, que va arrancar el passat 26 de febrer amb un termini de 20 dies naturals.

El departament de Personal recorda que la seguretat està garantida en el consistori amb els elements de protecció instal·lats després de la primera ona de coronavirus i que inclouen mampares, dosificadors de gel hidroalcohòlic i la distància interpersonal. No en va, les dimensions de l’edifici consistorial, igual que altres espais municipals, permeten el compliment de les mesures marcades per Sanitat.

D’altra banda, l’equip de govern també ha analitzat la situació de les actuacions culturals en el municipi. D’aquesta manera, la previsió del departament implica programar durant aquest mes alguna actuació a l’aire lliure i amb totes les mesures de seguretat pertinents enfront de la COVID-19. A més, el regidor també ha afirmat que si la situació sanitària continua així la Casa de la Cultura podrà acollir espectacles durant el mes d’abril.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari