Almassora avança les obres de l’última fase del bulevard Sant Jaume

Els operaris ja pavimenten després de finalitzar la part més costosa de l’actuació

Almassora avança les obres de l’última fase del bulevard Sant Jaume
12/08/2021 -

Els treballadors de l’empresa BECSA, adjudicatària de l’última fase de la remodelació del bulevard Sant Jaume d’Almassora, comencen la pavimentació de la zona després de finalitzar la part més costosa de l’actuació. Els operaris ja han certificat un 30% dels treballs i preveuen acabar la remodelació en un termini màxim de dos mesos i mig. Cal recordar que el pressupost de les obres aconsegueix els 580.078,60 euros, cofinançat al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora.

Amb l’avanç dels treballs, el consistori certifica així la seua previsió de concloure la conversió d’aquesta carretera en bulevard amb càrrec a l’exercici actual després de la conclusió de les tres fases inicials. D’aquesta manera, la previsió del pla de treball continua segons el que es preveu en l’última fase de la reforma del vial. Els operaris ja han iniciat la pavimentació del carrer a l’altura de l’encreuament amb l’avinguda de l’Estret, per a posteriorment pavimentar la resta de bulevard.

Els empleats de l’empresa adjudicatària també han començat a picar i realitzar tastos en la zona del carrer Sant Lluís. Amb tot això, pese a l’aturada dels treballadors per vacances, el ritme de l’obra va segons el que es preveu i tot fa indicar que a la fi d’octubre l’última fase de la remodelació del bulevard Sant Jaume d’Almassora estarà finalitzada. L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, han presenciat l’avanç de la reforma aquest matí.

Aquesta última fase de la remodelació busca prioritzar a vianants i reduir la velocitat del trànsit en un punt habitual de conductors que excedeixen el límit senyalitzat. L’actuació afecta a mig quilòmetre de bulevard que premiarà a vianants i ciclistes enfront del trànsit rodat i augmentarà la seguretat. Aquest tram s’igualarà als executats anteriorment en aquest vial i també al carrer Sant Lluís fins a l’encreuament amb l’Alcora.

El departament d’Urbanisme va dissenyar un nou concepte de vial que redueix la grandària de la calçada per a cedir espai a una zona enjardinada i voreres àmplies que garanteixen l’accessibilitat de persones amb discapacitat, carros de la compra i de bebé. A més, el carril bici s’incorporarà a la xarxa d’itineraris ciclistes d’Almassora mitjançant via segregada i el carrer mantindrà espais d’aparcament.

Finalment, Galí ha declarat que “el veïnat de la zona ha de tindre paciència, sabem que és difícil afrontar obres d’aquest tipus a les portes de les seues cases, però aquesta remodelació convertirà el bulevard Sant Jaume en una de les vies més boniques d’Almassora”. Al seu torn, Martinavarro ha afirmat que “en dos mesos estarà finalitzada i titllarem de la llista un altre projecte més complit amb ajuda dels fons europeus FEDER”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari