Almassora crea una línia d’ajudes a autònoms i pymes per 100.000 euros en el pressupost de 2021

Incrementarà els fons amb la quantia que transferisca la Diputació

Almassora crea una línia d’ajudes a autònoms i pymes per 100.000 euros en el pressupost de 2021
02/12/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora crearà una línia d’ajudes a autònoms i pymes en el pressupost de 2021 valorada en 100.000 euros. Aquesta reserva de fons és provisional, atés que incorporarà la quantia que transferisca la Diputació Provincial de Castelló amb idèntic objectiu. Així ho ha comunicat l’alcaldessa, Merche Galí, després de l’acord aconseguit en la comissió de seguiment de la COVID-19, en la qual estan representats tots els grups municipals.

Tal com ha avançat Galí, el consistori seguirà els mateixos criteris que la institució provincial per a evitar duplicitats i diferències de barems entre totes dues entitats amb l’objectiu que les ajudes arriben al major nombre possible de professionals. “Per a totes aqueixes persones incorporem ara una nova línia de subvencions perquè puguen continuar amb les seues empreses, que són motor d’ocupació i dinamització econòmica”, ha apuntat la primera edil.

D’aquesta manera, l’alcaldessa ha avançat que els comptes de 2021 seran “sensibles” cap a l’activitat dels negocis i professionals locals amb l’ajuda de la Diputació Provincial, convertida en “aliada” en el cofinançament de les noves subvencions al teixit d’autònoms d’Almassora.

L’elaboració del pressupost del pròxim any, que està a punt de finalitzar, “ha sigut un repte molt més difícil que qualsevol altre exercici perquè la pandèmia que estem patint comporta més incerteses que certeses i ens obliga a fer canvis de rumb per a adaptar-nos a les circumstàncies canviants, amb la dificultat que això comporta per a l’administració local, encotillada per una rígida legislació”, en paraules de l’alcaldessa.

Per aquest motiu sorgeix també la reducció en les taxes de les terrasses i als comerciants del mercat ambulant. Aquest fet, ha avançat Galí, motivarà una disminució dels ingressos municipals en 2021. La previsió que maneja la Intervenció municipal és que l’Ajuntament passe d’ingressar 14.997.850 euros en l’exercici vigent a 14.576.900 euros l’any vinent. “Serà un any que vindrà marcat en l’econòmic per la incidència de les mesures que ja hem adoptat per a reduir els efectius negatius que la pandèmia té i tindrà sobre la població”, segons les mateixes fonts.

Els comptes del pròxim any passaran per ple aquest mes per a la seua aprovació i entrada en vigor al començament de 2021 després de les reunions mantingudes entre equip de govern i oposició -en la imatge, junt als regidors del Partido Popular María Tormo i José Manuel Claramonte- per a incorporar propostes i consensuar inversions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari