Almassora va batre el seu rècord de projectes adjudicats en 2021 amb 11,6 milions d’euros

Almassora va batre el seu rècord de projectes adjudicats en 2021 amb 11,6 milions d’euros
12/02/2022 -

L’interventor de l’Ajuntament d’Almassora ha certificat que la localitat va batre el seu rècord d’obres i serveis adjudicats en 2021 amb 11.609.683,97 euros, “la qual cosa constitueix la xifra més alta aconseguida per l’Ajuntament durant un exercici pressupostari”. A més, els processos de licitació van generar un estalvi mitjà del 8,21% respecte al pressupost inicial, un fet que va permetre a les arques públiques estalviar més d’un milió d’euros.

Les dades obtingudes de l’últim any han permés elaborar el Pla de Contractació 2022 que recull la possible arribada de fons Next Generation. Tal com es desprén del pressupost vigent, l’Ajuntament “s’enfronta a un vertader desafiament en matèria d’execució d’inversions, atés que si l’increment de la despesa en inversions durant els últims anys ha sigut molt important, el previst per a 2022 és encara més acusat”.

Intervenció destaca com a “notable” l’esforç realitzat per part de la plantilla municipal involucrada en el procés de contractació i advoca per continuar amb la millora de la gestió contractual com a procés transversal que involucra a tota l’organització. Informa de contractes que hauran de tornar eixir a licitació davant la seua imminent expiració i valora “molt positivament la voluntat demostrada per aquest Ajuntament de reduir, progressivament, el número i volum de la contractació menor”.

De fet, el pla que passa pel ple el dilluns inclou “nombrosos contractes que fins hui s’adjudicaven sense cap licitació” i que en 2022 se sotmetran a concurrència pública per a millorar la gestió de la contractació i accelerar el procediment per a atendre l’increment d’inversions. No en va, aquestes han passat d’1,4 milions en 2015 a 17,7 milions en l’exercici vigent a causa de les necessitats ordinàries municipals, l’execució del programa FEDER de fons europeus i el pla Edificant per a construir centres educatius.

La Intervenció municipal va més enllà en considerar que “aquestes previsions es poden veure superades, encara més, per la més que probable assumpció durant els pròxims mesos de la gestió de fons Next Generation”. Per això recomana incrementar “tot el possible” l’eficiència en la gestió de la contractació municipal, que ja ha adoptat diferents mesures entre 2019 i 2021 com el mateix pla anual de contractació, la figura de l’acord marc, ampliar la formació en contractació del personal de la casa, tendir al fet que la duració dels contractes de tracte successiu siga d’almenys quatre anys, incrementar la plantilla i fomentar la compra pública innovadora, entre altres.

Entre les novetats incorporades per a 2022 figura complementar el pla amb un document que inclou les dates estimades de formalització dels contractes per a assegurar el compliment del calendari previst. El text abunda a més en la necessitat de “reforçar la capacitat administrativa i tècnica, no sols dels serveis tècnics i del departament de Secretaria/Contractació, sinó també dels departaments municipals responsables del seguiment i execució de contractes” amb la vista posada en el cas que l’Ajuntament passe a gestionar els nous fons Next Generation.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari