El pressupost d'Almassora batrà el seu rècord en quadruplicar inversions per a crear ocupació en 2021

Els comptes del pròxim exercici fregaran els 21 milions d’euros en obres

El pressupost d'Almassora batrà el seu rècord en quadruplicar inversions per a crear ocupació en 2021
06/11/2020 -

L’equip de govern d’Almassora ultima un pressupost de 2021 que quadruplicarà les inversions respecte a l’exercici actual, fins a aconseguir els 21 milions d’euros en actuacions, com a generadores d’ocupació i amb un fort suport a les mesures de caràcter social per a véncer les conseqüències econòmiques de la COVID-19. L’alcaldessa, Merche Galí, ha avançat que els dos grups en l’executiu local, Socialistes i Ciutadans, presentaran el projecte dels seus comptes a l’oposició la setmana vinent amb l’objectiu de consensuar el full de ruta econòmic del pròxim any.

Els portaveus de tots dos grups, Santiago Agustí i Javier Mollá, respectivament, s’han reunit amb la primera edil per a tancar un esborrany “fortament inversor, històric en xifres, amb projectes absolutament necessaris per a Almassora i que crearan llocs de treball, que és el que més es necessita ara”. Només els projectes inclosos en el pla Edificant superaran els 16 milions d’euros amb la construcció dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán i l’obra de l’IES Álvaro Falomir.

La continuïtat de les obres de conversió en zona de vianants de la Vila, l’última fase de reforma del carrer Sant Jaume o l’adequació del Casal Jove són algunes de les actuacions que també recolliran els comptes de 2021. “Malgrat que blindarem els Serveis Socials per a no deixar a ningú arrere en aquesta crisi econòmica, enfocarem els esforços a l’aprovació de noves inversions perquè les empreses tingues més oportunitats de crear ocupació i que aqueixos diners es quede a Almassora, en els seus negocis i en la ciutadania”, ha destacat l’alcaldessa.

En els mateixos termes s’ha manifestat el responsable d’Hisenda, que ha donat la mà a un gran pacte a quatre per a tancar el pressupost de 2021. “La nostra intenció és arribar un acord perquè siga recolzat per tots els grups municipals, ja que entenem que és el moment de la unió, de treballar tots junts perquè la pandèmia no sap de colors i la resposta al nostre poble ha de ser conjunta de tots els grups municipals”, en paraules de Santiago Agustí.

Impostos a la baixa

Segons han avançat, el pressupost del pròxim exercici no apujarà cap impost per a ajudar a les famílies en la recuperació econòmica. De fet, hi haurà bonificacions en l’ocupació de terrasses i mercats, l’ICIO o l’IBI en el cas de la instal·lació d’energia eficient.”Enfront d’altres municipis veïns que sí que ho han fet, a Almassora des de 2015 no hem apujat cap impost i tampoc serà 2021 el moment de fer-lo”, ha destacat Galí.

Els dos grups que formen l’equip de govern han avançat en aquesta línia que la defensa dels Serveis Socials serà una altra de les peces clau en el pròxim exercici davant la situació de vulnerabilitat en la qual han quedat moltes famílies per la pandèmia. Les ajudes d’emergència i els programes de reinserció laboral coparan part dels comptes de 2021 per a pal·liar aquesta situació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari