Almassora bonificarà a empreses que aposten per energia neta

El pressupost de 2022 modificarà l’ordenança per a reducir l’IAC un 30%

Almassora bonificarà a empreses que aposten per energia neta
07/11/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora bonificarà en 2022 l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) a les empreses “xicotetes, mitjanes i grans” que aposten per la renovació energètica. Així ho ha avançat l’alcaldessa, Merche Galí, després de dissenyar amb l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) les claus de la pròxima ordenança fiscal, que reduirà un 30% el cost de l’impost per la instal·lació de sistemes d’aprofitament d’energies renovables o sistemes de cogeneració per a l’autoconsum.

La reducció tributària es mantindrà durant un període de tres anys des de la concessió per als qui paguen aquesta quota i hagen instal·lat alguns d’aquests sistemes sempre que hagen obtingut la corresponent llicència o declaració urbanística municipal i d’activitat. Tal com ha indicat Galí, “aquestes rebaixes són la mostra del nostre suport a tots aquells que aposten per energies netes”.

D’aquesta manera, la indústria tindrà beneficis en l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per a dur a terme les obres d’instal·lació i, posteriorment, la rebaixa de l’IAE una vegada instal·lat el sistema d’aprofitament energètic. Així ho ha convingut l’equip de govern amb ASCER després de diverses reunions per a potenciar la conversió energètica “en un moment en què els costos estan llastrant el creixement d’aquestes indústries que són motor de l’economia d’Almassora i, en molts casos, capdavanteres a nivell mundial”.

L’ordenança inclourà requisits com que la instal·lació d’aquests sistemes d’aprofitament d’energies renovables o cogeneració no siguen obligatoris per normativa legal, que l’energia consumida es referisca a un mateix local (no computarà la produïda en instal·lacions diferents) i que l’energia produïda proveïsca directa i exclusivament al 100% de la consumida per l’empresa en el desenvolupament de la seua activitat.

En cas que el titular de la instal·lació realitze més d’una activitat econòmica en el local on s’haja instal·lat el sistema per a l’aprofitament d’energies renovables, la bonificació s’aplicarà a la quota tributària de major quantia. En qualsevol cas, les persones interessades han de sol·licitar la bonificació en el primer trimestre de l’exercici en el qual haja d’aplicar-se acompanyant la documentació acreditativa.

L’Administració comprovarà la veracitat de la documentació aportada pels sol·licitants amb la finalitat d’evitar possibles incompliments de terminis i que els sistemes s’ajusten a les característiques requerides per a gaudir d’una bonificació que “passa als fets després d’arreplegar les necessitats del sector”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari