Almassora busca adherir-se al Pla Conviure per a augmentar fons en la reforma de Sant Ferran i avinguda Castelló

Almassora busca adherir-se al Pla Conviure per a augmentar fons en la reforma de Sant Ferran i avinguda Castelló
06/08/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha tramitat la sol·licitud per a adherir-se al Pla Conviure, impulsat per la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat, i optar a una subvenció de fins a 500.000 euros destinats a la reforma del carrer Sant Ferran i l’avinguda Castelló. Amb aquesta aportació del govern autonòmic, el consistori augmentaria la partida inicial de 675.000 euros prevista per a la remodelació dels dos vials amb càrrec a 2021 i 2022. Cal destacar que aquests treballs estan cofinançats per la Unió Europea a través dels fons FEDER.

Aquest pla, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, té en compte l’adequació de l’entorn urbà en els municipis, així com la creació de models metropolitans sostenibles mitjançant l’actuació en espais públics com a carrers, places o zones d’esbarjo. En aquest sentit, l’àrea d’Urbanisme ha treballat per a incloure una part de la remodelació del carrer Sant Ferran i l’avinguda Castelló en aquest pla i aconseguir suport financer de la Generalitat Valenciana.

Cal recordar que l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, acompanyada per la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, i tècnics municipals, va presentar el passat 15 de juny a la Casa de la Cultura el projecte de reforma dels dos vials davant 80 veïns de la zona. Ací, els empleats del consistori van desgranar el projecte i van atendre les demandes veïnals sobretot en matèria d’inundacions.

D’aquesta manera, a través de l’acord marc municipal, el despatx extern Oficina Tècnica Tes S.L., també present en la reunió, va ser l’encarregat de recollir les sensacions veïnals de la cita i el responsable de plantejar la nova configuració. L’equip de govern es va comprometre amb els assistents a presentar-los el projecte definitiu, una vegada redactat per l’empresa citada.

La remodelació d’aquests dos vials és una de les intervencions més significatives d’aquesta legislatura. El consistori busca solucionar el problema d’inundacions que pateix gran part d’aquest tram, dotar-lo de facilitats comercials, a més de reordenar el trànsit d’accés i eixida d’Almassora per a minimitzar les molèsties que pateix aquesta zona. El carrer Sant Ferran i l’avinguda Castelló són dos vials que funcionen com a eix de connexió amb altres barris del municipi.

Finalment, la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha declarat que “els treballs garantiran totalment l’accés als habitatges i garatges del veïnat durant tot el procés d’obres”. “Ens comprometem amb els negocis de la zona a reduir al màxim el temps d’afecció durant les reformes”, ha afirmat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari