Almassora cerca suport dels bancs per a aconseguir lloguer social a famílies afectades per COVID

Almassora cerca suport dels bancs per a aconseguir lloguer social a famílies afectades per COVID
20/02/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, acompanyada per la regidora de Serveis Socials, María José Tormo, i el coordinador de l’àrea, Primitiu García, han mantingut aquest divendres una reunió amb els directors de les entitats financeres per a transmetre la necessitat d’aconseguir habitatges de lloguer social en la localitat a famílies afectes per l’impacte econòmic del coronavirus. El consistori va convocar telemàticament a totes les entitats financeres amb seu en el municipi: Caixalmassora, Banc Santander, Caixa Mar, CaixaBank, Bankia, BBVA i Banc Sabadell.

Després d’uns mesos d’estudis per part del personal de la Regidoria de Serveis Socials, el departament va detectar diversos casos de famílies situades a Almassora que disposaven de solvència econòmica abans de la pandèmia.

L’arribada del coronavirus va propiciar la pèrdua dels llocs d’ús d’aquestes famílies i, a conseqüència d’això, la liquiditat necessària per a fer front al lloguer de les seues llars. L’estudi revela uns 12 casos situats fora de les ajudes municipals i de la Generalitat Valenciana, xifra que pot ascendir en les pròximes setmanes.

D’aquesta manera, l’equip de govern ha decidit fer un pas avant amb l’objectiu d’aconseguir habitatges que actualment es troben en desús. Per això, ha exposat a través d’una reunió ‘en línia’ als presents la necessitat d’obtindre llars amb la finalitat de destinar-los a lloguers socials temporals. Els bancs, propietaris d’aquestes edificacions, percebrien una quota econòmica mensual facilitada per l’Ajuntament d’Almassora.

L’objectiu és aconseguir una llar temporal per a aquestes famílies amb l’obligació de deixar-les quan la seua condició econòmica prospere amb llocs laborals. El departament de Serveis Socials tindrà en compte la cerca de treball dels demandants, així com el risc d’exclusió social possible en els casos de famílies monoparentals, entre altres perfils.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha apel·lat a la solidaritat de les entitats financeres. “Creiem que estem en una situació d’urgència i hem de traslladar el nostre suport a qui més el necessita en aquest moment, que són famílies que han perdut els seus ingressos per culpa del coronavirus i que amb aquest suport puntual podran reprendre prompte el seu nivell de vida habitual”, segons la primera edil.

Finalment, el consistori ha sol·licitat a les entitats la suspensió del fons mínim obligatori que precisen per a la creació d’un compte corrent als usuaris de Serveis Socials. Així, les persones que perceben les ajudes municipals disposaran d’un compte sense necessitat de comptar amb un fons mínim per a l’obertura. Aquest fet facilitarà a l’Ajuntament la tramitació dels ingressos que permeten col·laborar amb la població més desfavorida.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari