Almassora busca crear el seu grup Llançadora per a persones desocupades

Almassora busca crear el seu grup Llançadora per a persones desocupades
11/11/2021 -

El personal del Pacte per l’Ús dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló ja treballa en les entrevistes a persones desocupades d’Almassora per a formar un grup Llançadora en el municipi. L’objectiu és aconseguir el mínim de participants suficient per a crear una seu a Almassora, poder col·laborar amb ells i oferir-los possibilitats reals d’inserció laboral. Cal recordar que Almassora és una de les localitats integrants del Pacte Ceràmic i que aquest projecte, impulsat pel consorci, compta ja amb seu a Borriana i l’Alcora.

Després dels últims projectes desenvolupats en aquestes dues localitats, el personal del consorci del Pacte Ceràmic va detectar una presència elevada de persones d’Almassora, prop d’un 50% en l’últim grup Llançadora dut a terme a Borriana. D’aquesta manera, l’Ajuntament, al costat del personal del consorci, ja ha començat les entrevistes en el consistori a les persones desocupades d’Almassora interessades a participar en el grup. Cal destacar que més de la meitat dels participants dels últims grups han aconseguit un lloc laboral.

Els grups Llançadora, subvencionats pel Ministeri de Treball i Economia Social i Labora, consisteixen en una formació d’ocupabilitat i emprenedoria en persones sense treball residents en els municipis consorciats amb la finalitat de fomentar la seua inserció laboral. Aquest projecte ofereix formació principalment en el sector ceràmic, a més d’orientació laboral i assessorament en l’emprenedoria de manera gratuïta per a la ciutadania d’aquestes localitats.

El període d’inscripció a Almassora encara continua obert per a les persones desocupades interessades a participar. Els veïns que desitgen formar part del grup Llançadora poden contactar amb el personal del consorci del Pacte Ceràmic en el correu electrònic lanzadera@pacteceramic.es o en el telèfon 674179362.

L’alumnat d’Almassora rebrà formació específica gratuïta en un dels sectors més influents de la nostra província, la ceràmica. Per a això, el personal del consorci necessita gent amb ganes de formar-se i treballar en aquest sector. La formació adquirida és específica i no està recollida en cap centre educatiu (maquinària, producció, disseny ceràmic, casos reals, etc.). A més, aquest projecte ofereix pràctiques en empreses i intermediació amb les companyies per a facilitar perfils professionals dels participants.

Finalment, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha afirmat que “és una eina més que posem a l’abast de la nostra ciutadania, sobretot d’aquelles persones desocupades que busquen un lloc laboral”. “És una formació molt interessant, tots sabem de la importància que té el sector ceràmic a Almassora i en els nostres municipis veïns”, ha apuntat la primera edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari