Almassora celebra hui el seu dia gran de Santa Quitèria amb prop de 8.000 racions d’arròs de Les Calderes

Ple absolut després de dos anys sense el cuinat del plat típic

Almassora celebra hui el seu dia gran de Santa Quitèria amb prop de 8.000 racions d’arròs de Les Calderes
22/05/2022 -

Almassora viu hui la seua Festa d’Interés Turístic Provincial en la qual ha repartit prop de 8.000 racions d’arròs de Les Calderes en honor a Santa Quitèria. El municipi rememora els seus orígens i tradicions de nou després que la COVID-19 impactara en la rutina del 22 de maig tant en 2020 com en 2021 i obligara a adaptar la festivitat a la situació sanitària. Enguany, torna el cuinat habitual de les 52 calderes d’arròs, de les quals 22 estaran a la vista del públic.

El volteig de campanes a les 8.30 del matí al costat del tret de carcasses ha anunciat l’inici de la jornada més important de les festes de Santa Quitèria. La parròquia de la Nativitat de La nostra Senyora ha rebut al públic per a la missa en honor a la patrona, després que l’any passat haguera de celebrar-se a l’aire lliure en la plaça de l’Església per a evitar contagis de coronavirus.

Abans del lliurament del plat més popular de les festes d’Almassora ha tingut lloc la mascletà disparada per la pirotècnia Baldayo’s al carrer sant Pere i la visita a la Residència Municipal de la Tercera Edat perquè els majors reben, com cada any, la seua ració d’arròs.

Poc després, el fundador de Tallers Agustí, Jorge Salvador Agustí, ha recollit la Caldera d’Honor 2022. L’equip de govern ha volgut reconéixer el seu vincle amb la localitat i el seu compromís amb el treball, a més de premiar-li en el mateix any de la seua jubilació. De la mateixa manera, la Junta de Dames de Santa Quitèria ha fet lliurament a Cáritas i Creu Roja dels 5.000 euros recaptats durant la romeria amb la venda de cintes i mocadors, “un gest solidari que fa encara més especial el dia de Santa Quitèria”, com ha apuntat l’alcaldessa del municipi, Merch Galí.

Poc després, a les 14 hores, el rector Juan Ángel Tapiador, davant Galí i la reina de les festes, María Gonell, i la seua cort d’honor ha beneït les calderes per a procedir al repartiment de les prop de 8.000 racions d’arròs. Vicente Arquimbau ha sigut l’encarregat de capitanejar, un altre any més, a l’equip de cuina i ajudants per a atendre a tots aquells veïns que acudeixen pel plat típic del 22 de maig. Cada caldera està composta per 14 quilos d’arròs i 14 de pollastre, un tros i mig de costella, un litre d’oli, 2’5 quilos de pésols, 2 quilos de tomaca triturada, alls, safrà i sal.

La jornada en honor a la patrona continuarà a la vesprada amb l’habitual processó per la Vila amb la presència de reina i dames de la cort d’honor, la Junta de Dames de Santa Quitèria i les autoritats. En finalitzar el recorregut una gran traca de focs artificials envairà els carrers i posarà el fermall final al dia més esperat per al veïnat d’Almassora.

Les festes continuaran demà amb el cercaviles de les penyes i colles al ritme de la xaranga Banana Boom, així com amb una nova jornada de bous. El dimarts, dia de les persones majors, seguirà la programació festiva amb un tribut a Rocío Jurado de la mà de Tamara Jerez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari