Almassora i UBE convoquen el V Certamen Foment de l’Esperit Emprenedor

Almassora i UBE convoquen el V Certamen Foment de l’Esperit Emprenedor
08/01/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora i l’empresa UBE Corporation Europe han signat l’acord de donació per a celebrar la V edició del Certamen Foment de l’Esperit Emprenedor. Aquest concurs, obert per als joves fins al 31 de gener, premia amb 2.200 euros les millors idees de negoci per a fomentar el desenvolupament d’empreses innovadores. Cal destacar que a causa de la situació actual sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19, les tres parts implicades, l’Ajuntament, UBE i l’Associació Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló (CEEI), van signar digitalment el conveni.

El concurs està dirigit a l’estudiantat de quart d’ESO que curse assignatures d’economia i emprenedoria, Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior dels IES d’Almassora. L’acord pretén premiar les iniciatives de l’alumnat local, potenciar el treball entre estudiants i professorat, així com la creativitat aplicada al món empresarial a través d’idees noves respecte a productes, serveis, sistemes o negocis i processos.

Des del CEEI van impartir les xarrades informatives en els instituts Vila-roja, Àlvaro Falomir i en el centre FP Cervantes el mes de novembre passat. A principis del mes que ve, el comité de selecció triarà als projectes finalistes amb l’objectiu de guardonar-los a la fi de febrer. Cal recordar que és requisit indispensable que l’equip directiu del centre participe en el projecte entregat, així com que cada centre formatiu podrà presentar tants projectes com vulga, però no més d’un per cada equip de treball.

Els interessats tindran dues categories per a participar, idea i projecte empresa. Les propostes d’equip les podran presentar entre un i quatre estudiants al costat del tutor del projecte i únicament a una de les categories. Les persones interessades hauran d’adjuntar les dades i documents en la plataforma telemàtica dels premis, accessible des de la web http://www.ceei-castellon.com.

D’una banda, en l’apartat d’idees, els participants hauran d’establir les necessitats de mercat que satisfà aquesta idea, els factors i novetats que la diferencien i un estudi de mercat amb un resum de la clientela potencial, competidors i zona geogràfica de l’empresa. El jurat valorarà la viabilitat de la idea, originalitat, creativitat i presentació. Aquesta categoria disposa de tres premis valorats en 400, 300 i 100 euros, respectivament.

D’altra banda, en l’apartat de projecte empresa, l’alumnat haurà de generar models de negoci, basats principalment en nous sectors emergents a Almassora. Després de desenvolupar el projecte i confirmar la seua viabilitat, el grup haurà de plasmar un pla d’empresa a través del model facilitat pel CEEI.

El jurat valorarà tots els projectes presentats segons: coherència del negoci, diferenciació respecte a la resta de mercat, definició de productes o serveis, mercat i estratègia comercial, viabilitat financera i presentació del projecte, entre altres. El primer premi està valorat en 800 euros, el segon premi té una dotació de 400 euros i el tercer premi porta aparellada una retribució de 200 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari