Almassora tanca tots els acords per a comprar el sòl de la pantalla verda per 1,4 milions

Obri expedient de contractació per a adquirir 58.000 metres quadrats a 17 propietaris

Almassora tanca tots els acords per a comprar el sòl de la pantalla verda per 1,4 milions
11/03/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha culminat totes les negociacions amb els propietaris de sòl en el terreny on s’alçarà la futura pantalla verda en la boga amb el polígon del Serralló de Castelló. D’aquesta manera, inicia ara l’expedient de contractació conjunt dels 17 beneficiaris que permetrà adquirir abans de l’estiu 58.295,37 metres quadrats que sumen 1.413.171,23 euros.

Tal com han indicat els tècnics municipals, un dels propietaris contactats ha rebutjat l’oferta municipal. La negativa no afectarà la construcció de la pantalla en tractar-se d’una finca xicoteta. D’aquesta manera, el consistori usarà el 97,7% dels fons reservats per a aquesta comesa en el pressupost municipal de 2022. La Unió Europea, a través del programa FEDER, costejarà el 15% de la compra del sòl.

Els preus que el consistori abonarà als beneficiaris oscil·len entre els 11.896,71 euros i els 280.315,54 euros en funció de les característiques i béns de cada propietat adquirida, una taxació duta a terme pels tècnics després de la delimitació de totes les parcel·les. L’Ajuntament d’Almassora s’ha compromés també a costejar les despeses notarials i registrals de la pròxima compravenda.

L’adquisició voluntària del sòl permetrà accelerar el procés que culminarà amb la construcció d’aquesta barrera perquè exercisca de protecció del veïnat de la platja nord enfront de l’activitat industrial. No en va, sense la compra d’aquest sòl per part de l’administració, l’execució de la pantalla sol·licitada per la ciutadania del districte marítim és impossible.

El sòl està situat entre la zona urbana i la séquia Mitgera i qualificat en el Pla General d’Ordenació Urbana de l’any 1998 com a parc públic. L’únic ús que li donarà el consistori serà el d’albergar aquesta pantalla protectora enfront de les molèsties de l’activitat del polígon petroquímic.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha destacat l'”èxit absolut” de les negociacions dutes a terme durant mesos amb els propietaris a fi de taxar les finques, els béns i les produccions agrícoles per a acordar un preu subjecte a mercat que permetera, al mateix temps, la reserva d’una franja de sòl per a elevar la pantalla acústica i visual enfront de les empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari