Almassora tanca aquesta setmana les set al·legacions al PAT

Almassora tanca aquesta setmana les set al·legacions al PAT
07/12/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora conclourà aquesta setmana les set al·legacions al Pla d’Acció Territorial (PAT) de la Conselleria per a sol·licitar formalment la modificació del document que afecta la zona nord de la costa local, entre altres. El departament d’Urbanisme tornarà a reunir-se telemàticament amb el veïnat per a ultimar el text redactat conjuntament pels tècnics municipals i el bufet extern contractat per a aquest projecte i introduir així les propostes oportunes.

Les set al·legacions redactades són: la configuració del perímetre de protecció respecte del risc químic del polígon del Serrallo, la invasió de competències locals, la desincentivació de l’activitat agrícola, la insuficiència en les determinacions relatives a la permeabilitat del territori, la necessitat d’alternatives en el PAT, l’absència d’estudis econòmics i altres consideracions en la normativa i consideracions tècniques detectades.

Referent al perímetre de protecció, l’esborrany sol·licita corregir unes limitacions d’usos que consideren “exorbitants, immotivades i que s’han adoptat sense l’estudi de cap altra alternativa”. A més, recorden que aquest límit permet els usos logístics i de transport de Castelló i, “sense més justificació, amb la mateixa estructura agrària, en el terme de Castelló es preveu l’ús logístic i en el terme d’Almassora queda proscrit”.

“S’ha d’eliminar aquest perímetre de protecció i tractar l’ordenació d’aquest sòl”, afirma rotund el text municipal, que abunda en la necessitat “de reunions entre les Administracions implicades, perquè s’actue coordinadament i cadascuna dins de les seues competències i juntament amb els titulars de les activitats contaminants i perilloses l’establiment de mesures adequades de seguretat i la previsió i execució de les vies d’evacuació”.

En la mateixa línia, les al·legacions coincideixen amb el PAT que “si per degradació entenem la regressió de la costa, provocada per les successives ampliacions del port de Castelló, no podem estar més d’acord”. “Però si es refereix a les característiques dels habitatges i els serveis amb els quals compten, no és cert”, apunta el text municipal.

En aquest sentit, els tècnics recorden que “tant la platja de la Torre com la de Benafelí compten amb habitatges dotats de serveis urbanístics, amb sòl classificat com a urbà residencial des de fa dècades, i en la zona inclosa en el perímetre de protecció es troben més de 1.500 habitatges, moltes d’elles primera residència, i la majoria d’elles implantades en les dues últimes dècades, de conformitat amb el planejament urbanístic, que va ser aprovat per l’Administració autonòmica, compten amb llicència municipal i sobre les quals no s’ha fet cap retret per l’Administració autonòmica”.

Les al·legacions que el departament d’Urbanisme donarà a conéixer en profunditat aquesta setmana al veïnat de la costa també abunden en què “donada la importància de l’activitat industrial i terciària en aquests moments, especialment a Almassora, es troba a faltar almenys una alternativa més que analitze la possibilitat d’aconseguir els objectius proposats pel PAT sense la necessitat de desclassificar sòls urbanitzables, i amb un major consens de tots els agents locals implicats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari