Almassora tanca la bonificació del 30% de l’IAE a empreses ‘eco’

Almassora tanca la bonificació del 30% de l’IAE a empreses ‘eco’
04/01/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha tancat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) que elevarà al ple del pròxim dilluns per a bonificar un 30% a les empreses que aposten per energies renovables o sistemes de cogeneració per a l’autoconsum. La comissió informativa d’Hisenda va donar compte ahir del nou text que aprovarà la corporació en la primera sessió ordinària de l’any.

Aquest impuls a les empreses ‘verdes’ es produeix després de les reunions mantingudes en 2021 entre l’alcaldessa, Merche Galí, i el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, amb representants d’ANFECC, ASEBEC i ASCER per a col·laborar amb la recuperació econòmica i potenciar la sostenibilitat. “És moment de portar les nostres polítiques municipals de reducció de la despesa energètica a l’empresa privada i col·laborar en la seua recuperació amb fets per tal que Almassora siga més atractiva per a la inversió de l’empresa”, segons aquesta part.

Així ho ha defensat el responsable d’Hisenda al final de la comissió que presideix i en la qual va traslladar les condicions d’aquesta nova ajuda fiscal que té un període de tres anys d’aplicació des de la concessió amb l’objectiu de potenciar la compatibilitat entre l’activitat econòmica i el respecte a l’ecosistema.

Tal com figura en la nova reglamentació, per a la concessió de la bonificació les empreses hauran de complir diversos requisits entre els quals figura l’obtenció de la corresponent llicència o declaració urbanística municipal i d’activitat i que l’energia consumida es referisca a un mateix local, sense computar-se la produïda en altres instal·lacions diferents.

L’Ajuntament d’Almassora considerarà autoconsum a l’efecte d’aquesta bonificació quan l’energia produïda es destine “directament i exclusivament” al consum del subjecte passiu en el desenvolupament de la seua activitat. Quan el titular de la instal·lació realitze més d’una activitat econòmica en el local on haja instal·lat el sistema per a l’aprofitament d’energies renovables “la bonificació s’aplicarà a la quota tributària de major quantia”.

Tal com figura en el text, aquesta ajuda municipal “és de caràcter pregat i haurà de ser sol·licitada a l’Ajuntament abans de l’1 de maig de l’exercici en el qual haja d’aplicar-se”. Els possibles beneficiaris hauran d’acreditar la instal·lació amb la següent documentació: certificació tècnica realitzada per l’empresa instal·ladora i referència a la llicència d’obres o un altre acte de control urbanístic per a realitzar les obres.

L’Administració comprovarà la veracitat de la documentació aportada pels sol·licitants per a evitar possibles incompliments de terminis i que els sistemes s’ajusten a les característiques requerides per a gaudir de la bonificació. Així mateix, el sol·licitant haurà d’estar al corrent en el pagament de tots els tributs municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari