Almassora tanca les festes de Santa Quitèria amb quatre denúncies a penyes

Almassora tanca les festes de Santa Quitèria amb quatre denúncies a penyes
30/05/2022 -

Les festes de Santa Quitèria han conclòs a Almassora amb quatre denúncies a penyes i colles enfront de les cinc del mateix període de 2019, les últimes celebracions de maig prèvies a la pandèmia, segons ha indicat aquest migdia el comissari cap de la Policia Local d’Almassora, Roberto Verdoy, acompanyat dels regidors de Seguretat i Festes, Javier Martí i Isladis Falcó, respectivament.

Les dades facilitades per la prefectura apunten també a un descens en l’entrada de menors al recinte taurí. De les 232 vigilàncies realitzades en les festes de Santa Quitèria de 2019, la xifra s’ha reduït un 72% amb 65 infraccions registrades per l’accés de menors de 18 any a la Vila durant les exhibicions de bous al carrer en qualsevol de les seues modalitats. En aquest sentit, Verdoy ha destacat l’absència d’incidents destacats amb quatre ferits lleus enfront dels cinc de l’última edició de maig.

Les actuacions policials per a atendre persones sota la influència d’alcohol i drogues també han tingut un descens notable segons les dades que proporciona la prefectura de la Policia Local d’Almassora. D’aquesta manera, les nou de 2019 han passat a set la setmana passada i les atencions a menors fora del recinte taurí s’han reduït de huit a sis.

En un altre ordre de coses, el comunicat policial recull el robatori d’un vehicle i una detenció per violència de gènere i l’absència de robatoris i horts en població, platja, zona de Santa Quitèria, comerços i indústria, enfront d’alguns casos en l’última edició. D’altra banda, hi ha hagut un augment de sostraccions en interior de vehicles, que han passat d’una a tres, i dos atestats per alcoholèmia al volant enfront de l’absència d’aquests fets en l’última edició.

“La responsabilitat del veïnat i el treball de sanitaris i cossos de seguretat han permés que prevalguera el bon ambient durant tota la setmana possible a pesar que ha sigut una de les més multitudinàries que recordem”, ha ressaltat la regidora de Festes, Isladis Falcó. L’edil ha reiterat el seu agraïment a la Junta Local de Festes pel més d’un centenar d’actes programats des de la presentació de la reina divendres passat 13 de maig.

En aquesta línia, el programa de Santa Quitèria finalitzarà el diumenge 12 amb la ‘tornà’ de la patrona a la seua ermita. Mentrestant, el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) i els equips de neteja han començat aquesta matinada a desmuntar les infraestructures de les festes i retornar la imatge habitual a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari