Almassora tanca el projecte del mirador de Santa Quitèria per més de 400.000 euros

Almassora tanca el projecte del mirador de Santa Quitèria per més de 400.000 euros
19/09/2022 -

El personal d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Almassora ha finalitzat el projecte del mirador previst per al paratge de Santa Quitèria amb un pressupost base de licitació de 401.512,54 euros (IVA inclòs). L’actuació, que estarà cofinançada al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i el consistori, també comptarà amb una subvenció aportada per la Diputació de Castelló. Aquest projecte, que se situarà al costat del riu Millars, pretén revaloritzar un dels enclavaments naturals més potents del municipi.

L’execució d’aquestes obres s’emmarca dins de l’objectiu de conservació i protecció del medi ambient per a promoure l’eficiència dels recursos naturals. El paratge de Santa Quitèria, que és un espai natural de gran valor paisatgístic, disposa en els seus voltants d’una zona de pícnic, àrea de jocs, l’ermita de Santa Quitèria i el bar al qual el consistori busca un nou ús en les pròximes dates.

El projecte inclou la incorporació d’un parc natural adequat a la zona, que respecte i potencie el valor original, a més de crear una connexió amb l’ermita de Santa Quitèria i l’alberg situat al costat d’aquesta. L’objectiu principal d’aquest mirador d’Almassora és instaurar un balcó natural al riu Millars que oferisca unes vistes adequades a l’altura del valor del paratge.

El pressupost de la remodelació agruparà els següents treballs: desbrossament, moviment de terres, demolició d’edificacions existents, recollida d’aigües pluvials mitjançant nova xarxa amb paviment drenant, millora d’aquesta xarxa, formació de graderies per a mirar, substitució de l’enllumenat per llums LED, instal·lació de pèrgola fotovoltaica per a emmagatzemar i distribuir energia entre altres.

A més, les obres comptaran amb millores en les condicions d’accessibilitat al mirador per a les persones amb mobilitat reduïda o carros de bebé, col·locació de proteccions de fusta, formació de sendera natural, instal·lació d’elements d’esbarjo i esplai, eliminació d’espècies vegetals invasores, poda i adequació d’espècies autòctones, gestió de residus i seguretat.

Finalment, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha declarat que “una de les nostres promeses era posar en valor tot el potencial natural que té Almassora i aquest projecte el certifica”. “El projecte passarà en els pròxims dies a l’àrea de Contractació perquè liciten l’actuació, esperem que no hi haja cap contratemps i estiga adjudicat abans d’acabar l’any”, ha afirmat la primera edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari