Almassora xifra en 1,8 milions el projecte d’eficiència global de la piscina

Almassora xifra en 1,8 milions el projecte d’eficiència global de la piscina
28/06/2022 -

‘Ajuntament d’Almassora ha presentat la memòria quantificada en 1.865.277,11 euros per a la reforma global d’eficiència energètica de la piscina municipal. Sol·licita així més d’1,5 milions d’euros de fons Next Generation per a dur a terme aquesta obra de gran envergadura i així actualitzar les prestacions del recinte esportiu després de més de dues dècades d’activitat.

D’aquesta manera, Almassora se suma al Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics (PIREP) per a reformar edificis de titularitat i usos públics amb una intervenció que haurà d’estar acabada en 2026. Inclourà nou sistema de climatització i ventilació amb la retirada del muntatge actual i la incorporació de recuperadors de calor per a aprofitar l’energia.

El projecte realitzat des de l’Enginyeria municipal inclou també nous sistemes de filtració de l’aigua, inclosa la utilitzada en el recinte del jacuzzi, i tractaments de reparació i desinfecció per a la conservació dels gots de la piscina en bones condicions. Aquest fet evitarà fugides i millorarà l’aïllament tèrmic per a garantir l’eficiència.

A més de la intervenció en l’espai de nadar, l’actuació en l’edifici engloba també la substitució de la fusteria exterior de tot el recinte, així com del vidre, una de les parts més quantioses de la reforma. No en va, aquest àmbit copa més de 400.000 euros de la inversió.

L’Ajuntament d’Almassora també substituirà les reixetes de ventilació del quart de calderes i la seua climatització per a reduir pèrdues de càrrega i, amb això, el consum energètic dels equips. A més, canviarà els projectors de llum antiga per led en els gots de la piscina. Tot el monitoratge i gestió dels consums de l’edifici (aigua, gas i electricitat) estarà controlada des d’una plataforma centralitzada municipal.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha incidit en què el consistori “vol aprofitar aquesta línia de subvencions europees per a adaptar l’edifici de l’any 2000 a les noves necessitats i a una manera d’entendre les ciutats que necessàriament ha de passar per ser més sostenibles i eficients”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari