Almassora proposa a Civicons per a construir el col·legi Santa Quitèria per 3,8 milions d’euros

La mesa de contractació ultima l’adjudicació per a executar obres en 2021 i 2022

Almassora proposa a Civicons per a construir el col·legi Santa Quitèria per 3,8 milions d’euros
19/03/2021 -

La mesa de contractació de l’Ajuntament d’Almassora ha proposat aquest matí a l’empresa Civicons com a adjudicatària de les obres de construcció del col·legi Santa Quitèria. El pressupost de l’oferta guanyadora és de 3.882.163,23 euros a càrrec del pla Edificant de la Conselleria d’Educació. La construcció del centre permetrà a la comunitat educativa abandonar els barracons instal·lats en 2010.

La renúncia d’una de les dues empreses candidates ha decantat el concurs públic a favor de Civicons, que serà l’encarregada, després de l’adjudicació definitiva i la signatura de l’acta de replanteig, d’edificar el bloc al carrer Drets Humans entre 2021 i 2022. No en va, les obres van eixir a concurs públic per 4.153.914,66 euros per a dividir l’actuació en dues anualitats: més de 2,4 milions en l’exercici actual i altres 1,6 milions restants per a l’any vinent.

El nou col·legi Santa Quitèria ocuparà una superfície total de 5.041,70 metres quadrats, amb tres unitats d’Infantil, sis de Primària i un menjador amb capacitat per a 180 comensals repartits en dos torns. El centre educatiu s’alçarà al costat del Centre de Formació i l’edifici de Serveis Socials. El disseny previst per la UTE UTE Francisco Luis Miravete Martín, Francesc de Paula García Martínez, dirección y control técnico de obras y proyectos SL i Leing SL prevaldrà la llum natural amb grans vidrieres i porxos per a afavorir l’eficiència energètica i l’ús de zones comunes.

Amb un concepte valorat en 255.709,43 euros, el guanyador del concurs d’idees va véncer amb una aposta per la ventilació natural, zones esportives a l’aire lliure, hort escolar i un concepte familiar adaptat a les pretensions de la comunitat educativa. De fet, l’UTE ha incorporat modificacions sol·licitades per docents i famílies per a ajustar el seu disseny a les necessitats traslladades de primera mà durant la reunió mantinguda entre les parts mesos arrere a l’Ajuntament.

Un complex educatiu de tons neutres, on el color terracota de la pròpia ceràmica i el blanc seran els protagonistes, començarà a prendre forma en els pròxims mesos després de la formalització del contracte d’adjudicació. En aquest cas, la comunitat educativa no haurà de traslladar-se a altres instal·lacions mentre duren les obres perquè l’espai que ocupen actualment els barracons no és el de la construcció.

Nou entorn

Els voltants del barri de Fàtima variaran la seua configuració actual coincidint amb la construcció del nou col·legi. Al recent enderrocament de l’edifici 167 del Grup B se sumaran la instal·lació de la pista ciclista BMX i la reestructuració dels carrers adjacents al nou centre per a facilitar l’accés de vianants i ampliar les prestacions del barri, que incrementarà el volum de transeünts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari