Almassora compra els primers terrenys de la pantalla verda per un milió d'euros

El consistori materialitza la promesa anunciada pel PP en 2006

Almassora compra els primers terrenys de la pantalla verda per un milió d'euros
16/02/2022 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha signat hui l’acord de compra de les primeres parcel·les per a l’adquisició de sòl que donarà pas a la futura pantalla verda del Serrallo. Durant la setmana, el consistori es reunirà amb una desena de propietaris per a la signatura del contracte de compravenda de les terres. La materialització de l’acord suposa l’adquisició de més de 40.000 metres quadrats del sòl per a l’Ajuntament per una suma global que supera el milió d’euros en la qual també participaran els fons FEDER de la Unió Europea.

Galí recorda que la signatura posa fi “a les promeses anunciades pel Partit Popular en 2006, que mai es van traduir en una taxació detallada dels terrenys i que no van suposar la compra de ni un metre de sòl”. “Setze anys més tard d’aquell anunci, hui ja existeix un acord signat amb els titulars per a iniciar l’expedient de contractació i així, amb els terrenys en propietat de l’Ajuntament abans de l’estiu, executar la pantalla”, segons l’alcaldessa.

En aquest sentit, la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha rebut aquest matí als sis primers propietaris que han acudit a signar un document amb la valoració econòmica ajustada al criteri dels tècnics municipals segons les característiques i elements de cada finca. El text recorda també que l’Ajuntament d’Almassora assumeix la totalitat de les despeses notarials i registrals que es deriven dels contractes.

Tal com figura en l’acord redactat des dels serveis tècnics del consistori, l’administració local permetrà als diferents titulars del sòl l’accés a les seues finques fins a la recol·lecció de les collites pendents. Amb la seua signatura, els propietaris “es comprometen a participar en el procediment d’adquisició i presentar en el seu moment la documentació que els siga requerida”. No en va, a partir d’aquesta signatura arranca l’inici formal dels expedients de contractació per a la compra.

Cal recordar que el sòl que adquireix l’Ajuntament en el terme d’Almassora està qualificat de ‘no urbanitzable dotació parc públic’ al costat del polígon industrial del Serrallo, situat en el terme municipal de Castelló. L’objectiu d’aquesta adquisició a càrrec dels fons públics implica comprar una franja de sòl que permeta alçar una barrera de separació entre la indústria i els habitatges situats més al nord de la platja d’Almassora.

La pantalla prevista en aquesta zona pretén neutralitzar l’impacte ambiental de l’activitat petroquímica i reduir així les molèsties per emissions, sorolls, olors i contaminació lumínica causada al veïnat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari