Almassora construirà el nou Ambaixador Beltrán al juliol

Almassora construirà el nou Ambaixador Beltrán al juliol
09/06/2021 -

L’empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras iniciarà al juliol les obres del col·legi Ambaixador Beltrán. Així ho van acordar ahir tècnics, redactors del projecte, arquitectes i constructora en una reunió presidida per l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, per a perfilar les claus d’una execució “complexa” per la necessitat de compatibilitzar els treballs amb l’activitat acadèmica a partir del mes de setembre.

“L’empresa, en la qual confiem plenament perquè va ser l’encarregada d’acabar l’obra del Regina Violant i va ser capaç de reduir els terminis, té preparat tot el dispositiu per a començar amb l’enderrocament dels habitatges de mestres i l’ocupació del carrer Sant Tomàs mentre l’alumnat fa classe en l’edifici actual”, ha assenyalat la primera edil.

Aquesta execució per fases obliga a preveure “multitud de qüestions tècniques com la necessitat de combinar les instal·lacions elèctriques de l’obra amb el subministrament per al col·legi”, segons la mateixa part. Per això, l’equip municipal d’Urbanisme i Enginyeria tanquen els detalls de l’inici d’obra perquè la comunitat educativa comence el nou curs al setembre “amb tota la seguretat i bones condicions”.

Els tècnics de l’empresa ja han visitat la zona per a valorar aquest dispositiu i arrancar un cronograma de treball de 12 mesos d’execució amb càrrec a un pressupost de 4.945.112,42 euros del pla Edificant. La setmana vinent ho faran els responsables de la Direcció Territorial d’Educació per a valorar la millor ubicació del pati temporal mentre duren les obres.

El nou edifici d’Ambaixador Beltrán comptarà amb sis unitats d’Infantil, 12 aules de Primària i un menjador amb capacitat per a 360 escolars repartits en torns. El centre educatiu ocuparà un espai total de 5.700 metres quadrats després de sumar l’espai resultant de l’enderrocament dels antics habitatges de mestres.

La complexitat de l’execució per compatibilitzar els usos del recinte contrasta amb el projecte del col·legi Santa Quitèria, les obres del qual arrancaran aquesta setmana amb la signatura de l’acta de replanteig. La seua comunitat educativa continuarà l’activitat en els barracons mentre l’empresa Civicons alça l’edificació al carrer Drets Humans durant un termini aproximat de nou mesos.

“Tindre dos col·legis en obres al mateix temps és un repte, però també el compromís més evident de la nostra aposta per tindre unes infraestructures educatives de qualitat i deixar arrere l’etiqueta heretada de ser el municipi de la província amb més barracons”, en paraules de l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari