El Consell accepta delegar de competències perquè Almassora construïsca l’IES Falomir

El consistori elevarà al ple la seua aprovació per a accelerar l’obra valorada en 10,6 milions

El Consell accepta delegar de competències perquè Almassora construïsca l’IES Falomir
31/10/2020 -

La Generalitat Valenciana ha notificat a l’Ajuntament d’Almassora la proposta de delegació de competències per a iniciar els tràmits per a l’adequació i ampliació de l’IES Álvaro Falomir. El consistori elevarà el punt al pròxim ple municipal per a accelerar un projecte valorat en 10.618.223,26 euros i que suposa posar a punt un complex educatiu dels anys 60.
Segons el disseny previst, el nou institut tindrà 24 aules d’ESO, huit unitats de Batxillerat, dos per a cicles formatius, 10 aules per a desdoblament i reforç pedagògic, un altre espai per a educació especial, dues aules de música i tres d’informàtica. El disseny inclou també tallers d’educació plàstica, tecnologia, un laboratori de ciències experimentals i un altre de física i química, així com gimnàs, vestuaris, cafeteria i una biblioteca de 144 metres quadrats.
La superfície construïda fregarà els 9.000 metres quadrats en una parcel·la global de 14.697 metres quadrats a la qual s’incorporen 4.791 metres quadrats respecte a les dimensions actuals. Així, a les aules, seminaris, despatxos de docents i cafeteria s’afegiran tres pistes poliesportives que sumen 3.444 metres quadrats, un hort escolar de 452 metres quadrats, més de 800 metres de zona enjardinada i més del triple reservat a zona de jocs.
Cal recordar que l’institut data dels anys 60 i està totalment obsolet quant a capacitat i programa previst, amb contínues ampliacions d’aules prefabricades, i a la “molt deficient” qualitat de les instal·lacions. Dins del conjunt es troba l’immoble inicial amb el qual es va crear l’institut, un edifici del moviment modern, d’estil racionalista inclòs en el catàleg de béns immobles protegits aprovat per la Generalitat a l’abril de 2007.
La Unitat de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana ha autoritzat l’enderrocament de l’edifici actual de l’IES Álvaro Falomir després que els tastos realitzats en el bloc confirmaren les patologies estructurals. El projecte inclou la rèplica quant a volums i materials existents per a adaptar-lo a la normativa de construcció actual.
El nou edifici es construirà sense haver de traslladar el centre a una altra parcel·la en aules prefabricades, de manera que l’execució queda plantejada en dues fases per a evitar totes les molèsties possibles. Així, els operaris aprofitaran l’espai que va deixar lliure l’antic Errant Vilar per a utilitzar-lo mentre duren les obras.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari