Almassora contracta la nova excavació en el Torrelló davant indicis de noves restes

Almassora contracta la nova excavació en el Torrelló davant indicis de noves restes
26/12/2020 -

L’empresa Global Geomática S.L. executarà una nova excavació en el jaciment del Torrelló del Boverot. Els treballs, valorats en 35.5584 euros s’estendran durant 70 dies en el recinte arqueològic i, posteriorment, donaran pas a la confecció d’una memòria que reculla els resultats. L’actuació està cofinançada al 50% per fons municipals i FEDER de la Unió Europea.

L’objectiu de la mesura és la recuperació del patrimoni arqueològic mitjançant excavació arqueològica i restauració de les restes aparegudes, que posteriorment quedaran exposats en el Museu Municipal del carrer Major. Les tasques realçaran i consolidaran també els trams urbans en el mateix recinte situat al costat del polígon industrial del camí Fons, en el SUPOI-8.

Tal com indica el plec tècnic, per a això el moviment de terres es realitzarà de manera manual seguint el mètode arqueològic, així com la consolidació, que els professionals efectuaran amb tècniques no destructives d’impacte mínim, criteris de reversibilitat i resultats prou contrastats. L’àrea d’actuació serà el nord-est de la muralla exterior ibèrica, on els arqueòlegs treballaran durant més de dos mesos.

En concret, els restauradors consolidaran 25 metres de muralla i investigaran sobre les restes de dos murs xicotets paral·lels a la muralla principal, corresponents als segles II i IV. És ací on els experts esperen trobar restes que indiquen cap a on s’estén el jaciment. Així, els treballs es desenvoluparan en els límits amb el barranc del Millars per a obrir una nova línia d’investigació.

La contractació i excavació porta aparellada la realització d’un informe-memòria a la finalització de la mateixa que indique les possibles troballes i resultats. L’empresa haurà de presentar el document en un termini límit de tres mesos. Tal com assenyala l’informe municipal, la contractació externa és imprescindible per la seua especialitat i les necessitats i objectius que es pretenen aconseguir, que no poden aconseguir-se ni obtenir-se amb els mateixos mitjans.

Així, en la memòria final del treball constarà l’inventari de totes les peces arqueològiques aparegudes, dibuixos d’aquestes, plantes, fotografies, fotogrametries i depòsit de materials en el Museu del Torrelló. Tot això quedarà registrat en una base informatitzada. L’empresa participarà de la codirecció de l’excavació del Torrello del Boverot juntament amb l’arqueòleg municipal, Gerardo Clausell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari