Almassora contracta el disseny per a renovar Pius XII amb 300.000 euros

L’assistència tècnica, valorada en 22.000 euros, reconfigurarà 25.000 metres quadrats

Almassora contracta el disseny per a renovar Pius XII amb 300.000 euros
09/11/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha adjudicat el contracte per a l’assistència tècnica de les obres de regeneració en el barri Pius XII. La redacció té un cost de 22.166,87 euros i permetrà traçar el disseny de la renovació d’aquest districte, que sumarà 300.000 euros d’inversió cofinançats amb fons FEDER i l’administració local al 50%. Segons l’acord marc vigent a l’Ajuntament, l’adjudicatari del contracte és Car Enginyeria Civil.

La iniciativa a l’entorn del barri s’emmarca dins de les actuacions de regeneració urbana, econòmica i social d’àrees desfavorides recollida en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) per a promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol altra forma de discriminació. En aquest cas, la regeneració afectarà 25.000 metres quadrats entre els carrers Cervera del Maestrat, Santa Quitèria, València i Joaquín Gallego.

L’objectiu principal del projecte és dur a terme l’adequació i millora d’infraestructures urbanes, fomentant la mobilitat urbana sostenible, sobretot en el que afecta l’accessibilitat per als vianants i disminució del trànsit rodat. Igual que en la resta de les reformes dutes a terme en obra civil a Almassora, el consistori eliminarà totes les barreres que dificulten el pas de persones amb mobilitat reduïda, carros de bebé i de la compra.

D’aquesta manera, els treballs d’enginyeria civil i industrial incorporaran: solucions en matèria d’accessibilitat i mobilitat per als vianants i rodada, propostes per a la renovació i millora dels serveis urbans existents i la dotació de nous, nous materials per al tractament del sistema viari i les seues interseccions, així com la definició del mobiliari urbà, la senyalització, la jardineria, la xarxa d’aigua potable, sanejament, enllumenat públic, comunicacions i drenatge.

A més, la consultoria externa haurà d’elaborar una proposta consensuada de millora amb les empreses subministradores de les xarxes d’instal·lacions de telecomunicacions, gas, aigua, sanejament i subministrament elèctric. La col·laboració amb les signatures concessionàries permetrà renovar i millorar aquestes canalitzacions segons l’estat en què es troben en l’actualitat.

“Una vegada més, els fons europeus seran decisius per a renovar un barri que està mancat d’inversions per a adequar-lo a les necessitats presents i futures del seu veïnat”, ha indicat la primera edil. L’alcaldessa ha recordat les actuacions cofinançades per FEDER (Ateneu Jove, Auditori Les Boqueres, trinquet, Casa de la Cultura, platja, jaciment del Torrelló, Corell, Vila…) en altres districtes fins al punt de programar obres en quasi tots els barris d’Almassora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari