Almassora contracta l’estudi geotècnic per a ampliar l’IES Falomir en 2022

Almassora contracta l’estudi geotècnic per a ampliar l’IES Falomir en 2022
18/06/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha contractat l’estudi geotècnic de l’IES Álvaro Falomir perquè el departament municipal d’Urbanisme acabe el projecte d’ampliació i reforma del centre educatiu. Segons la previsió de l’equip de govern, el projecte estarà llest enguany i eixirà a contractació al gener per a l’inici de les obres en l’estiu de 2022, tal com va indicar l’alcaldessa, Merche Galí, a la cap del servei de la Direcció Territorial de Castelló, María José Palmer, en la visita a les instal·lacions.

En la trobada van participar el director de l’institut, Víctor Bagán, i tècnics municipals per a valorar la disposició de la comunitat educativa mentres duren uns treballs que permetran renovar un edifici que celebra mig segle d’activitat en la primera setmana de juliol. L’empresa Comaypa S.A., que ja va dur a terme els tastos per a valorar la situació de l’estructura de l’edifici actual, serà l’encarregada dels mesuraments en el solar annex quan finalitzen les classes.

Cal recordar que l’edifici, pertanyent al moviment modern d’estil racionalista, està inclòs en el catàleg de béns immobles protegits aprovat pel Consell en 2007. Així, la Unitat de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana ha autoritzat el seu enderrocament després de realitzar els tastos pertinents però insta a replicar el bloc per un nou que respecte els volums i materials existents. Els arbres existents quedaran protegits també en el nou complex, que seguirà les línies del dissenyat en el seu moment per Álvaro Falomir.

Tal com va conéixer Palmer en la seua visita a l’IES, la intenció passa per reduir al màxim les molèsties a la comunitat educativa i començar les obres en aqueixa parcel·la de 4.791 metres quadrats que abans ocupava el col·legi Errant Vilar -ja desaparegut- i que se sumarà a la superfície actual de 9.906 metres. L’estructura dels futurs barracons al costat dels camps de Boqueres està preparada per a la seua instal·lació.

En finalitzar aqueixa fase d’obres, la totalitat de l’alumnat es traslladarà a aquest recinte, complementat amb aules prefabricades mentre duren les obres de la segona fase en la parcel·la inicial. D’aquesta manera, els operaris duran a terme les obres sense haver de traslladar a tot l’alumnat a aules prefabricades en altres recintes.

Després de les obres, el complex educatiu disposarà de 24 aules d’ESO, huit unitats de Batxillerat, dos per a cicles formatius, 10 aules per a desdoblament i reforç pedagògic, un altre espai per a educació especial, dues aules de música i tres d’informàtica, tallers d’educació plàstica, tecnologia, laboratori de ciències experimentals i de física i química, així com gimnàs, vestuaris, cafeteria i una biblioteca de 144 metres quadrats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari