Almassora activa un conveni amb Hisenda per a cobrar impagaments en tota Espanya

Almassora activa un conveni amb Hisenda per a cobrar impagaments en tota Espanya
02/03/2021 -

L’empresa coordinadora de gestió d’ingressos que treballa al costat de l’Ajuntament d’Almassora ha remés a l’Agència Tributària el fitxer de prova per a iniciar la recaptació executiva més enllà del terme municipal. Aquest conveni suposa un avanç per a cobrar impagaments en qualsevol punt del país i no exclusivament a Almassora, com ocorria fins hui.

Per a això, l’empresa que col·labora amb el consistori està preparant un fitxer amb registres que continguen: import principal superior a 150 euros, antiguitat del deute viu (no prescrita, ni paralitzada, ni inclosa en concurs) igual o inferior a 31 de desembre de 2015 i que l’expedient haja passat per les fases anteriors d’embargament.

“És una novetat que situa en igualtat de condicions a totes les empreses o particulars i que evitarà que es perden impagaments per no poder localitzar ací als deutors”, segons el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí. El conveni amb l’Agència Tributària arriba mesos de treball després per a “equiparar-los així amb els qui compleixen puntualment amb les seues obligacions ciutadanes, que són la majoria”, segons aquesta part.

Respecte a la situació de la recaptació executiva al tancament de 2020 i la seua comparativa amb l’exercici anterior, l’Ajuntament d’Almassora va recaptar fins al 31 de desembre prop de 1,6 milions d’euros a través dels cobraments per via executiva. En concret, l’informe de l’empresa externa que col·labora amb els serveis econòmics municipals recull el cobrament al llarg de l’any d’1.595.627 euros enfront dels 1.705.011 euros de l’any anterior, xifra que representa un descens del 6,42%.

El deute de l’Impost de Béns immobles (IBI) és el més voluminós del conjunt de tributs pendents de cobrament. En concret, la taula facilitada per la coordinadora de gestió d’ingressos assenyala que durant l’any passat Almassora va recaptar en executiva 692.643 euros vinculats a aquest impost, derivats de la suma de l’import net, el suplement de 75.733 euros per recàrrec, interessos per valor de 34.639 euros i costes que sumen 5.412 euros.

El balanç de recaptació obtinguda pels diferents tipus d’embargament durant 2020, en comparació amb els ingressos de l’exercici anterior, va descendir un 32% en passar de 391.264,53 euros en 2019 a 266.869,83 euros el passat exercici. D’altra banda, en el que portem de 2021, l’empresa ha cobrat 5.883,38 euros d’expedients en situació concursal (dues empreses i una persona física). En el global de 2020, la recaptació va ser de 31.733,95 euros d’expedients en situació concursal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari