Almassora crea una comissió per a elaborar un protocol que permeta el retorn dels 'bous al carrer'

Almassora crea una comissió per a elaborar un protocol que permeta el retorn dels 'bous al carrer'
24/03/2021 -

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Almassora ha creat aquesta setmana una comissió per a establir un protocol de seguretat enfront del coronavirus i poder reprendre els bous al carrer a l’octubre, sempre que la situació sanitària ho permeta. La regidora de l’àrea de Festes, Isladis Falcó, ha encapçalat la primera reunió acompanyada pel president de la Junta Local de Festes (JLF), Santiago López, el president de l’Associació de Penyes Taurines d’Almassora (APTA), Sergi Esteve, la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes, representants de penyes i col·laboradors taurins.

En aquesta primera presa de contacte, Falcó ha explicat als presents la funció d’aquesta comissió i el full de ruta a seguir durant les pròximes trobades amb l’objectiu de recuperar els festejos taurins. Així, l’edil ha confirmat que durant la reunió de la setmana que ve portarà l’esborrany que la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana ha presentat a la Conselleria. Amb aquest escrit, la comissió creada a Almassora treballarà sobre els punts més interessants per a dur-los a terme en el municipi.

D’aquesta manera, la comissió treballarà durant diverses sessions en la redacció d’un protocol sanitari propi enfront de la COVID-19 que permeta la volta segura dels bous al carrer per la Vila d’Almassora. L’objectiu és que aquest escrit reflectisca l’aportació de tots els sectors taurins, amb l’opinió de participants, veïns, penyes o associacions. A més, una altra de les finalitats de les trobades serà la comunicació amb altres localitats que celebren actes taurins perquè puguen unir-se a aquesta iniciativa.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha valorat positivament la primera presa de contacte amb els assistents “la gent té moltíssimes ganes de tornar a gaudir d’un dels moments més especials d’Almassora, hem d’estar preparats tan bé com siga possible perquè la volta dels bous al carrer a la Vila siga prompte i amb la màxima seguretat per als participants”, ha declarat l’edil. Falcó també ha volgut mostrar el seu suport a les ramaderies taurines “són un dels sectors més castigats econòmicament per la pandèmia a causa de la suspensió de tots els actes”.

Cal recordar que malgrat la suspensió de les festes de Santa Quitèria, el consistori manté el concurs de cartelleria i fotografia taurina. Els interessats a participar tindran fins a les 13 hores del 20 d’abril per a presentar els seus treballs en el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC). D’una banda, el guanyador del certamen al millor cartell obtindrà una recompensa de 600 euros. D’altra banda, la millor fotografia taurina serà premiada amb un import de 300 euros, mentre que el segon classificat rebrà una retribució de 200 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari