Almassora crea el Consell Municipal d’Associacions Socials i ONG

Almassora crea el Consell Municipal d’Associacions Socials i ONG
28/01/2021 -

‘Ajuntament d’Almassora posarà en marxa al març el Consell Municipal d’Associacions Socials i ONG per a rebre propostes socials a través de la participació ciutadana. El consistori ha decidit fer un pas més per a aconseguir la visibilització de les entitats socials del municipi amb aquest projecte. Cal recordar que la Regidoria de Serveis Socials va crear fa més de quatre anys la Plataforma d’ONG d’Almassora. Els participants d’aquest programa han treballat de manera coordinada i s’han consolidat durant aquesta etapa i ara formaran part del Consell.

A causa de la situació actual provocada per la COVID-19, aquest organisme tindrà un caràcter bimodal amb l’objectiu de poder dur a terme les reunions tant de manera ‘en línia’ com de manera presencial. Serveis Socials ha redactat el reglament amb les normes i funcionament d’aquest consell. A més, l’equip de govern va passar per comissions informatives dilluns passat el projecte i entrarà en el pròxim ple del mes de febrer. D’aquesta manera, l’Ajuntament preveu el seu inici per al mes de març.

Cal recordar que les associacions i ONG participants en la Plataforma han tingut durant aquests quatre anys reunions mensuals per a tractar diversos temes, també han participat en accions conjuntes, han rebut formació per part de l’Ajuntament, etc. Per això, el consistori ha decidit donar-li forma i regular tot aquest conjunt d’accions sota unes normes i funcions per a tots els representants que formaran el Consell Municipal d’Associacions Socials i ONG d’Almassora.

La regidora de Serveis Socials, María José Tormo, serà la presidenta d’aquest organisme. La intenció de l’Ajuntament és utilitzar aquest Consell com a element de participació ciutadana, per a assessorar-se i rebre propostes socials per a cobrir les necessitats oportunes en la ciutadania d’Almassora. D’aquesta manera, l’entitat permetrà la presència de veïns en les reunions amb l’objectiu de millorar la gestió, fer-la més transparent i democràtica.

Les funcions del Consell seran: fomentar la protecció de la qualitat de vida dels àmbits implicats, impulsar la participació de les persona, entitats o sectors afectats, fomentar la col·laboració individual i la de les organitzacions, elaborar propostes socials, recaptar informació sobre els temes d’interés per a l’organisme, realitzar propostes per a Almassora i els seus diferents programes o redactar una memòria anual sobre els assumptes de major rellevància tractats pel Consell.

Cal destacar que el càrrec de participant d’aquest organisme no atorga remuneració econòmica als seus integrants i els membres es renovaran a l’inici de cada mandat. D’altra banda, els grups polítics amb representació en la corporació municipal han de designar un responsable i un substitut. A més, els veïns poden assistir als plens del Consell i les associacions socials i ONG que vulguen pertànyer a aquesta entitat simplement han de comunicar-lo per escrit a la presidència de l’òrgan o bé acudir a l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari