Almassora contracta a un educador ambiental per a millorar la gestió de residus

Almassora contracta a un educador ambiental per a millorar la gestió de residus
04/06/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha incorporat de manera temporal a un educador ambiental per a millorar la gestió de residus en el municipi, tant en l’àmbit domèstic com per a grans productors. Aquest professional ha començat hui el seu contracte de treball amb un recorregut pel mercat ambulant al costat de l’alcaldessa, Merche Galí, i el regidor de l’àrea, Javier Martí, per a informar sobre la imminent posada en marxa de la recollida de residus orgànics.

L’educador ambiental té entre les seues comeses el repartiment dels díptics editats per a ensenyar a la població a separar els residus domèstics que, a partir de la setmana vinent, hauran de depositar-se en els més de 80 contenidors distribuïts en la població. La campanya ‘Marró per fora, verd per dins’ té com a objectiu conscienciar de l’ús correcte del nou contenidor i educar a la població en aquesta rutina que s’incorpora a la vida domèstica.

La labor informativa serà clau en les pròximes setmanes en espais com el mercat ambulant, però també en els negocis de restauració, de manera que també realitzarà un circuit per l’hostaleria per a detallar les claus i els beneficis del reciclatge, que en l’actualitat només aconsegueix el 15% a Almassora enfront del 85% del fem que va a abocador.

L’educador ambiental recordarà a tots els comerços que l’Ajuntament posa a la seua disposició el servei de recollida de cartó porta a porta amb freqüència setmanal i per al qual el consistori destina 21.358 euros. A més, reiterarà els beneficis econòmics i mediambientals que suposa la recollida del vidre i que l’hostaleria genera en major mesura.

A partir del mes de setembre, coincidint amb el nou curs escolar, aquest professional es desplaçarà als col·legis d’Almassora per a mostrar a l’alumnat i equips docents les claus per a aprendre a reciclar l’orgànica, un fet que generarà un descens de residus sòlids urbans, el servei més car de quants afecten el departament de Medi Ambient.

Presentació de campanya

Els sis col·legis i dos instituts d’Almassora protagonitzaran el dilluns la presentació de la campanya ‘Marró per fora, verd per dins’. Representants de l’alumnat participaran en la ‘performance’ preparada en la plaça d’Espanya per a conscienciar sobre l’ús de l’orgànica que Almassora recollirà dilluns, dimecres, dijous i dissabte a partir de la setmana vinent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari