Almassora culmina les obres del barri Pío XII amb més de 276.000 euros

Almassora culmina les obres del barri Pío XII amb més de 276.000 euros
13/01/2023 -

Les obres de la reforma integral del barri Pío XII d’Almassora han finalitzat després d’una inversió de 276.848 euros cofinançada pels fons FEDER de la Unió Europea i el consistori al 50%. L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, acompanyada per la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, i tècnics de l’àrea, ha visitat aquest matí la zona per a comprovar l’estat del districte una vegada finalitzada l’actuació executada per l’empresa valenciana Muntatges Baixauli SL. La remodelació entra dins de la línia de projectes de l’equip de govern per a millorar els barris del municipi.

Després de la signatura de l’acta de la finalització dels treballs per part dels tècnics municipals i l’alcaldessa, totes dues representants municipals han atés el veïnat de la zona per a conéixer de primera mà els detalls de l’actuació i millorar algun acabat en el barri. A més, en els pròxims dies està prevista la neteja general de tot l’entramat per a eliminar les restes de l’obra, la primera que conclou en 2023.

L’objectiu principal de la remodelació era acabar amb els problemes de les antigues instal·lacions, com la irregularitat de les vorades, paviments deteriorats, estacionaments sense una amplària de calçada suficient o una xarxa d’aigua potable infradimensionada per a les necessitats de la ciutadania. Així, en aquests moments ja és possible accedir a qualsevol punt del barri amb cadira de rodes o caminadors per a persones amb limitació de la mobilitat, dues circumstàncies que es repeteixen en diferents domicilis en ser Pío XII un districte amb la major part dels seus residents d’edat avançada.

L’actuació principal ha inclòs propostes rebudes per l’equip de govern en el Dia del Veí al Barri en Pío XII, a més dels suggeriments que va anar fent el veïnat als tècnics del consistori. Les obres han incorporat l’adequació de la xarxa viària per als vianants a la normativa d’accessibilitat per a poder circular amb cadires de rodes o carros i evitar ensopegades amb la seua senyalització reglamentària i la millora dels sistemes de proveïment, sanejament i drenatge per equips més moderns i sostenibles amb el medi ambient.

Els treballs van començar amb l’execució d’encreuaments de calçada per a la canalització de l’enllumenat i la posterior excavació de les rases. La regeneració ha afectat pràcticament la totalitat del districte. En concret, als carrers València, Vila-real, Albocàsser, Cervera del Maestrat, Beatriu Civera, Matilde Lloria i la plaça de Carmelina Sánchez-Cutillas. Finalment, l’alcaldessa ha recordat que “el barri de Pío XII portava moltes legislatures sense una sola intervenció i ara la transformació és més que evident i adaptada a les seues necessitats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari