Almassora desplega l’anell de fibra òptica per 173.000 euros

L’empresa inicia el marcatge de la via pública en el districte oest

Almassora desplega l’anell de fibra òptica per 173.000 euros
18/07/2022 -

L’empresa Manteniment i operació d’infraestructures S.L., adjudicatària del contracte de canalització i estesa d’anell de fibra òptica d’Almassora, ha iniciat la instal·lació d’aquesta infraestructura en el districte oest. Els treballs s’estendran durant quatre mesos i tindran un cost de 173.616,49 euros cofinançats pels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora.

D’aquesta manera, els operaris han començat el marcatge de la via pública al carrer Sant Quitèria, Albocàsser i Indústria, al voltant del grup Pius XII i de l’edifici de Serveis Socials, abans de començar a estendre el cablejat que permetrà un millor intercanvi d’informació per xarxa entre els edificis municipals. Tal com estava previst, la intervenció es desenvolupa en punts diferents de manera simultània per a accelerar la intervenció al màxim.

Amb el desplegament de la nova xarxa, Almassora reduirà els talls en les connexions i, a més, connectarà les eines implantades a través del programa ‘Smart city’ de manera radial i afavorirà l’ús de l’administració electrònica entre la població. És per això que aquesta obra està cofinançada amb fons europeus a través de la línia d’actuació ‘Administració electrònica i TIC’.

L’Ajuntament d’Almassora aprofitarà la intervenció per a reparar la canalització d’enllumenat en trams que permeten usar-ho per a l’estesa de fibra i línia d’enllumenat públic o la nova canalització en les zones més deteriorades. Aquesta última canalització copa la major part de la inversió de l’obra (79.533,80 euros), al costat del desplegament d’instal·lació de telecomunicacions (38.404,28 euros) i treballs previs i demolicions (15.848,31 euros), entre altres.

La inversió també inclou altres millores, entre les quals figuren la reparació de la infraestructura per a enllaçar nous quadres d’enllumenat amb el sistema de telegestió central municipal, la nova canalització, el desplegament de cable de fibra òptica i les connexions necessàries per als serveis existents amb subministrament de l’electrònica necessària per a la seua posada en marxa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari