Almassora destinarà 50.000 euros a ajudes directes a negocis tancats per decret

Almassora destinarà 50.000 euros a ajudes directes a negocis tancats per decret
20/01/2021 -

L’equip de govern d’Almassora s’ha reunit d’urgència aquest matí per a planificar la creació d’un fons municipal de 50.000 euros en ajudes directes als negocis que tanquen totalment les seues portes demà per les restriccions autonòmiques per a frenar la pandèmia. Tècnics municipals treballen ja en la confecció del registre d’establiments afectats i de les bases que regiran la convocatòria.

L’alcaldessa, Merche Galí, i els edils d’Hisenda, Comerç i Recursos Humans han mantingut una trobada per a asseure les línies econòmiques i el procediment que marcarà una línia de suport als establiments que en unes hores cessaran la seua activitat per a complir el decret del Consell. “Reservarem al voltant de 50.000 euros per a servir d’ajuda en un moment tan delicat per a les famílies afectades pel tancament durant aquests 14 dies”, ha avançat la primera edil.

L’acord de l’equip de govern és unànime amb la finalitat de recolzar econòmicament, tan prompte com ho permeta el procés administratiu, al sector. “Com a administració més pròxima ens sentim en la necessitat d’aportar una quantia d’emergència per als qui, per les circumstàncies sanitàries tan adverses que vivim, es veuen obligats a deixar de treballar”, ha indicat Galí.

Al mateix temps, Galí ha convocat als portaveus de la resta de grups polítics a una reunió divendres que ve per a detallar-los les mesures en la taula de seguiment de la COVID-19 i farà el propi amb gestors de la localitat amb la finalitat que tots els agents socials es coordinen. En els pròxims dies també contactarà amb els negocis afectats per a indicar-los el procediment.

Al marge d’aquesta subvenció municipal, l’Ajuntament d’Almassora ha confirmat que s’adherirà al Pla Resisteix de la Generalitat Valenciana encaminat a fer costat econòmicament als sectors vinculats a l’oci i l’hostaleria, afectats per la pandèmia. El consistori aportarà el 20% de la suma que marque el Consell.

D’igual manera, l’equip de govern manté per a 2021 la bonificació per la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses de bars i restaurants i el mercat ambulant de dimarts i divendres, que es manté operatiu amb restriccions d’aforament, protecció dels productes exposats i higiene de mans controlada per personal municipal a l’entrada i eixida del recinte delimitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari